Annonce
Bjerringbro Avis

Jubilæum: Café Fodkold fejrer 100 års jubilæum

Der er mange slangudtryk for både de røde og de stegte pølser og de øvrige varer, som sælges i pølsevognenenu om dage. Foto: Morten Pedersen
Annonce

- Vil du med på Cafe Fodkold og have et kødsøm med kindrødt?

Den lidt pudsige invitation betyder på almindelig dansk, om man vil med til pølsevognen og have en rød pølse med ketchup. Hivs man inviteres på en stadionplatte, så er det to ristede med brød og det hele, og navnet stadionplatte henviser til, at den servering er et kendt måltid til fodboldkampe.

I de 100 år, som pølsevognen har eksisteret, har både vognen og varerne fået mange forskellige både sjove men også vulgære navne.

Pølsemanden eller damen kaldes blandt andet skinkekaptajn eller tarmpusher, og hun eller han bestyrer Café Fodkold, skinkekutteren eller skinkeskuret. En ristet pølse kaldes blandt andet en varm hund og et skinke.

Fra starten i 1920 var der kun røde pølser, og for mange mennesker er 'nissearmen' stadig den 'rigtige' pølse.

Tidligere havde mange børn den tradition, at når de fik lommepenge, så gik turen til pølsevognen for  at få en 'krasser', et brød med sennep og ketchup. Og hvis man skulle flotte sig,  kunne man få en cacaomælk også kaldet en congo-bajer til.


Fra kun at være en lille vogn på hjul har pølsevognene udviklet sig til små grilbarer, og det gælder også  Sønderbro Pølsevogn i Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Annonce