Annonce
Bjerringbro Avis

Jubilæum: En hel uges fest for idrætscentret

Handels- og familiemesserne er et stort aktiv for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter. Arkivfoto: Morten Dueholm
BIKC markerer sit 75 års jubilæum med en hel uges arrangementer -  men den store  aftenfest er udsat til 2021.
Annonce

Bjerringbro: En dags fest er slet ikke nok. Sådan lød det fra flere foreninger, da de blev spurgt, hvordan Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter skulle fejre sit 75 års jubilæum. Så når centeret med tre haller, svømmehal, motionscenter, skydebane, tennisbaner og fodboldbaner lørdag 26. september har 75 års jubilæum, fejres det hele ugen op til og på dagen.

I anledning af jubilæet holder Bjerringbro Detail fredag 25. september sammen med flere  foreninger "Open by night light, hvor foreningerne kan vise sig frem. Det er også ideen med åbent-hus arrangementet lørdag formiddag. Om eftermiddagen er der reception.

Formanden for styregruppen Morten Madsen, som sidder i idræts-og kulturcentrets bestyrelse, har sammen med centerleder Keld Schytt, eventkoordinator Charlotte Didriksen og formand for idrætscentrets bestyrelse Niels Dueholm længe forberedt jubilæet.  På grund af corona-krisen har de været lidt forsigtige med at planlægge større ting, og derfor er lørdagens aftenfest aflyst, men rammerne for en fest for foreningerne og alle brugerne er på plads.

Annonce

Fester og årsmøder

Hver uge i indendørssæsonen kommer mindst 1.000 mennesker igennem centeret. Dertil kommer større arrangementer som Grundfos-fester, Nordea-årsmøder, den traditionsrige julecup med tre dages håndbold og de seneste syv år også messerne, som Bjerringbro FH også er medarrangør af.

Centerets historie startede 1. september 1945 med den stiftende generalforsamling i Bjerringbro Idrætspark. Men det var ikke helt så nemt at skaffe penge til det, og først 18. september 1949 blev det nye stadion indviet af arbejdsminister Marius Sørensen, som stammede fra Ulstrup.


- Når kolleger fra idrætscentre i andre byer kommer på besøg, så er de overraskede over, at vi har så meget plads og så mange aktiviteter

Kjeld Schytt, centerleder


I 1960 kom friluftsbadet til. I 1968 blev den første hal bygget, i  1995 kom hal 2 og svømmehallen, og for fem år siden kom hal 3 og en ny foyer, så idrætscenteret blev et mere samlet hele med omkring 8.000 kvadratmeter indendørsfaciliteter.

Annonce

Grundfos

Niels Dueholm har været formand for bestyrelsen i 15 år, og han lægger ikke skjul på, at Grundfos har en stor del af æren for, at BIKC har er blevet så stort.

- Uden Grundfos havde vi ikke haft tilnærmelsesvis så gode faciliteter, og tilskud derfra har været med til at bane vejen for, at vi fik penge andre steder fra, så vi kan sende en venlig tanke til koncernen, siger han.

Centerleder Kjeld Schytt, som kan fejre 25 års jubilæum 1. december, glæder sig over, de mange gode faciliteter, som roses af kolleger fra idrætscentre i  andre byer.

Kultur er, som navnet siger, også en del af hverdagen i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, og de seneste år har hallen med stor succes tilbudt foredrag og andre kulturaktiviteter.

Til en jubilæumsfest hører også en ønskeseddel, og 75 års jubilaren på Vestre Ringvej ønsker sig  hytter til overnatning og mere samling på  udendørsarealer.

- Vi tænker at padletennis skal være en del af dette og har haft kontakt til et konsulentfirma, men vi ved, at det ligger et stykke ude i fremtiden, siger Morten Madsen.

Nu gælder det i første omgang fejringen af centeret, og i løbet af sommeren kommer der et mere udførligt program for festlighederne.

Mange mennesker var mødt frem for at hylde de tre verdensmestre fra BSV efter, at herrehåndboldlandsholdet vandt guld ved VM i januar 2019.  Akivfoto: Morten Pedersen
 Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter fejrer 75 års jubilæum. Arkivfoto: Morten Dueholm
Niels Dueholm har været formand for Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter i 15 år. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce