Annonce
Bjerringbro Avis

Jubilæum: Rødkærsbro Idrætsforening rundede 50 år

Formanden for Rødkærsbro Idrætsforening Gitte Vestergaard sammen med Bent Kornbek, som i mange år var formand for Rødkærsbro Hallen. Foto: Hanne Bliksted
Rødkærsbro Idrætsforening rundede 50 år med 1200 aktivitetsmedlemmer

Rødkærsbro: At 2020 var jubilæumsår for Rødkærsbro Idrætsforening blev ikke bemærket af mange. Foreningens 50 års jubilæumsfest skulle have været en del af årets sommerfest, men den blev som meget andet aflyst på grund af corona-restriktionerne.

Bestyrelsen kan dog glæde sig over, at det trods corona-restriktioner lykkedes at udvide med afdeling nummer 10, nemlig en E-sportsafdeling, som allerede har 25 medlemmer - børn og unge af begge køn.

Rødkærsbro Idrætsforening, RIF blev dannet af flere mindre foreninger, Rødkærsbro Idrætsforening Frem, Højbjerg/Elsborg Sportsklub, Brandstrup Gymnastikforening og Rødkærsbro Badmintonklub.

Annonce
Billede fra indvielsen af idrætsanlægget i 1970, formanden for kulturudvalget i Bjerringbro Kommune Jens Peter Rank holder tale, manden i shorts er Bent Kornbek, som i en del år var formand for Rødkærsbro Hallen.

Svømmebad

Fra starten i 1970 var der fodbold, håndbold, gymnastik og badminton, og foreningen havde et herrehåndboldhold i tredje division og et fodboldhold i serie 3, der to år senere kom i serie 1. RIF tilbød også kulturelle aktiviteter med foredrag og dilettant. Undervejs blev der også samlet ind til et svømmebad, men da Bjerringbro fik en svømmehal, opgav man planerne i Rødkærsbro. I stedet blev de indsamlede penge brugt til at betale buskørsel, når Rødkærsbro-børnene skulle til svømning i Kjellerup og Bjerringbro.

På de 50 år har Rødkærsbro Idrætsforening vokset sig til en stor og slagkraftig forening med hele ti afdelinger og 1200 aktivitetsmedlemmer, hvor flere er medlemmer i mere end én afdeling. Foruden de traditionelle idrætter er der både motionscenter, idræt i dagtimerne og senest er E-sport også kommet med.

Der har altid været mange frivillige i Rødkærsbro. Billedet er fra 1967 og 1968, hvor foreningen byggede et hus på Klostervej og solgte det.
Annonce

God opbakning

Formanden for RIF Gitte Vestergaard glæder sig over den store opbakning fra folk, næsten uanset hvilken opgave, der skal klares. Hun er vokset op i byen og gik som barn blandt andet til svømning, gymnastik og badminton. Som mor til to børn har hun været aktiv i flere af afdelingerne som træner og bestyrelsesmedlem. Hun er nu på tredje år hovedformand for RIF, som har 130 trænere og bestyrelsesmedlemmer.

- Folk i byen er gode til at hjælpe med opgaverne. Der er stor aktivitet i alle afdelinger, og der et stort fællesskab på kryds og tværs. Jeg brænder for, at der skal ske noget i byen, og det er dejligt at gøre noget for fællesskabet, siger hun, som gerne minder medlemmerne om, at de skal huske at sige tak for i dag til deres træner.


Folk i byen er gode til at hjælpe med opgaverne. Der er stor aktivitet i alle afdelinger, og der et stort fællesskab på kryds og tværs. Jeg brænder for, at der skal ske noget i byen, og det er dejligt at gøre noget for fællesskabet.

Gitte Vestergaard, fmd. for RIF


Hun bakkes op af Bent Kornbek, som var en af de bærende kræfter, da de små foreninger i 1970 blev til Rødkærsbro Idrætsforening. Sammen med hustruen flyttede han til byen i 1962, hvor de begge blev ansat på den lokale skole.

- Foruden at undervise på skolen spillede jeg håndbold og fodbold, og der gik ikke mange uger, før folk i byen vidste, hvem vi var, og vi kom hurtigt med i fællesskabet i byen, fortæller han, som først var formand for RIF Frem og siden for Rødkærsbro Hallen og fra 1970 var han i 40 år  medlem først af Bjerringbro Byråd og så Viborg Byråd.

Annonce

Glad i låget

I Rødkærsbro har man som mange andre steder med stor succes tilbudt aktiviteter på tværs af de forskellige afdelinger. For fire år siden startede foreningen arrangementerne 'Open By Idræt', hvor børn og forældre kan mødes til forskellige aktiviteter.

Lokaldysten er en anden af de nyere aktiviteter, den blev afprøvet første gang i 2016.

- Hele byen løb og cyklede, og der var så en god stemning. Den slags bliver man glad i låget af, og på den måde får vi også kontakt til nye mennesker, som ikke vil binde sig for faste trænerjobs men rigtig gerne hjælper med noget andet, fortæller Gitte Vestergaard.

Selv om jubilæet ikke blev fejret, så kan man godt have ønsker, og en ny hal har længe været på ønskesedlen i Rødkærsbro. Viborg Byråd har afsat 10 millioner kroner til en ny hal. For at byggeriet kan bliver til noget, så skal Rødkærsbro Hallen komme med et tilsvarende beløb.

- Hallen er pæn og velholdt og fungerer fint som den er, men flere af afdelingerne er presset, når for eksempel håndbold kræver en stor hal, og der er 50 børn i springsalen. Det vil være rigtig dejligt med en ny hal, hvor alle kan få god plads, og hvor der også er plads til nye aktiviteter, siger Gitte Vestergaard, som glæder sig over, at foreningen har et godt samarbejde med halinspektør Kurt Madsen.

Fodbold har altid været et hit i Rødkærsbro Idrætsforening. Privatfoto
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Bjerringbro Avis

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Bjerringbro Avis

Thorsø har fået nyt julepynt

Bjerringbro Avis

Broderiudstilling på Blicheregnens Museum

Bjerringbro Avis

Mettes drøm er gået i opfyldelse

Bjerringbro Avis

Løver står klar med indkøbsvognene

Annonce