Annonce
Bjerringbro Avis

Jubilerende bilfirma fejret af kunder fra storfamilie

Talrige medlemmer af familien Kristensen har gennem årtier handlet de fleste af deres biler gennem Toyota-forhandleren i Løvskal, og det blev markeret med et jubilæumsbesøg lørdag. Foto: Morten Dueholm
Her i weekenden fejrer Toyota Lihn & Boi 50 års jubilæum. En familie med tæt tilknytning til Løvskal har gennem årene købt omkring 40 biler i firmaet, og medlemmer herfra var lørdag med til fejringen i Løvskal.
Annonce

Løvskal: - Det er jo gode biler - og der er sjældent noget i vejen med dem.

Sådan forklarede Jan Kristensen sig kort og klart, da han lørdag blev spurgt om, hvorfor han og hans familie - forældre, brødre, børn med videre i gennem årene har købt så mange biler af et bestemt mærke hos en bestemt forhandler.

Udtalelsen faldt, da Jan sammen med en 10-12 andre medlemmer af familien Kristensen deltog i fejringen af, at firmaet bag Toyota Lihn og Boi lige nu fylder 50 år.

Det blev markeret med åbent hus, gode salgstilbud og noget til ganen og maven lørdag den 28. september. Og festen fortsatte søndag den 29. Både i Løvskal, hvor det hele begyndte med Vagner Lihns autoværksted, og i de tre øvrige afdelinger af Toyota Lihn & Boi i henholdsvis Viborg, Skals og Hobro.

Avisen kiggede forbi Løvskal lørdag eftermiddag, og da skønnede Morten Lihn, søn af Lene og Vagner Lihn, at der havde været mindst et par hundrede gæster. Nogle få benyttede endog lejligheden til at købe sig en splinterny bil.

Morten Lihn ejer og driver i dag firmaet sammen med sin bror, Ole Lihn, og Kent Boi. Sidstnævnte blev medindehaver, da Lihn for en del år siden fusionerede med firmaet Boi, som begyndte sin del af den fælles historie i Skals i begyndelsen af 1970'erne.

Det er jo gode biler - og der er sjældent noget i vejen med dem

Jan Kristensen, stamkunde hos Toyota Lihn & Boi

Annonce

Flere generationer

Firmaet Lihn er altså nu 50 år gammelt. Dog er det "kun" 40 år siden Vagner Lihn fik Toyota-forhandlingen. Men det er nok til, at føromtalte familien Kristensen har købt cirka 40 biler. Altså i gennemsnit én om året.

Først var det brødrene Jan, Søren og Kaj Kristensens forældre, der som bosiddende i Løvskal tyede til den lokale forhandler og hans japanske køretøjer, når der skulle handles bil.

Senere fulgte sønnerne, der alle bor i nærheden, også i hjulsporene til Lihn og senere Lihn & Boi. Der er altså blevet handlet - købt og byttet - mange gange mellem Kristensen og Lihn & Boi. Også handler, der har involveret hustruerne til Jan, Søren og Kaj. Og de senere år ydermere deres børn efterhånden, som de er blevet voksne nok til at tage kørekort og få egen bil.

- Vi regner da med, at vi fortsætter med det mange år og mange biler endnu, lød det fra Jan Kristensen.

- Ja, vi regner også med at blive ved med at sælge, supplerede Morten Lihn.

Morten Lihn, som i dag er medejer af firmaet Lihn & Boi, fik sig en snak med mange af kunderne, der lørdag kiggede forbi forretningen i Løvskal. Foto: Morten Dueholm
Medindehaver Morten Lihn (t.v.) fik sig en snak med blandt andre Marianne og Jan Kristensen, der er stamkunder i Lihn & Boi-forretningen i Løvskal. Foto: Morten Dueholm
Under Lihn & Boi-jubilæumfesten er der også en mulighed for at få sig en ny Toyota til jubilæumspris, og det resulterede lørdag i flere handler i Løvskal-forretningen. Foto: Morten Dueholm
Alle jubilæumsgæster bliver både lørdag og søndag budt på vådt og tørt af forskellig art. Foto: Morten Dueholm
Gæsterne kom lørdag i en lind strøm til Lihn & Boi, der her i weekenden fejrer 50-års jubilæum. Foto: Morten Dueholm
50-års jubilæums hos Toyota Lihn & Boi i Løvskal. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce