Annonce
Bjerringbro Avis

Julegave til Bjerringbro: De første gik over den nye Kjællinghølbro

Kjællinghølbroen blev officielt taget i brug fredag, og den bliver nok udflugtsmål for mange fra Bjerringbro og omegn i jule- og nytårsdagene.  Foto: Morten Pedersen
Folk fra Fodslaw Bjerringbro kalder den nye bro flot og elegant
Annonce

Bjerringbro: "Broen er flot og elegant."

Sådan lød det fra flere, da den nye Kjællinghølbro blev taget i brug fredag formiddag. Corona-restriktionerne forhindrede en egentlig indvielse,  men Viborg Kommune havde inviteret repræsentanter fra den lokale forening Fodslaw Bjerringbro til at tage broen i brug.

Fodslaw var repræsenteret med fire medlemmer og to hunde, og flere andre mennesker kom forbi og nød, at man igen kan gå over Gudenåen.

- Den gamle bro var tung at se på. Den nye er pæn og elegant, og den er også dejligt at gå på, sagde Irene Hjort, som havde sin hun Rollo med.

Broen er pæn og elegant, lød det fra Irene Hjort (tv) som havde sin hund Rollo med. De fulgtes med Birte Jensen og Betty Mikkelsen med hunden Freja. Foto: Morten Pedersen

Fodslaw-formanden Knud Riisgaard roste også broen.

- Jeg har glædet mig til at se og bruge den nye bro. Og det er dejligt, at den øverste del af rækværket (håndlisten, red.) er lavet i træ. Det er dejligt at holde ved i modsætning til for eksempel rækværket ved Viborg Banegård, som er meget koldt, sagde han.

Annonce

Skridsikker


Jeg har glædet mig til at se og bruge den nye bro. Og det er dejligt, at den øverste del af rækværket er lavet i træ. Det er dejligt at holde ved i modsætning til for eksempel rækværket ved Viborg Banegård, som er meget kold.

Knud Riisgaard, fmd. Fodslaw Bjerringbro


Der er også tænkt på sikkerheden, når folk går og løber på den nye bro. Broplankerne er lavet af azobetræ, og hver planke har to skridsikringer af epoxy. Håndlisten er udført i bilingatræ. Håndlisten er lige nu meget lys, men med tiden vil træet ændre farve, så det faldet i med broens grå farve.

Broen er 39 meter lang, dertil kommer trapper og ramper samt en kanobro, som er bygget så den følger vandspejlet.  Broen er produceret i et stykke i Polen, den blev løftet på plads 2. december, og tiden siden da har Broconsult og Bladt Industries brugt på montering.

- Torsdag eftermiddag havde vi afleveringsforretning, og at dømme efter fodaftryk og spor fra cykler har flere allerede taget broen i brug, lød det fra ingeniør ved Viborg Kommunes Trafik & Veje Jens Møller Vestergård, da flere kom til for at gå deres første tur på broen.

Annonce

Malurt

Poul-Erik Klitgaard fra Bjerringbro kom med sin hund Lui.

- Den bro har vi glædet os til længe, og min kone og jeg glæder os meget til at gå ture på  trækstien og krydse åen, sagde han.

- Tak for broen, lød det, da Fodslaw-folkene forlod stedet, mens en anden borger sluttede seancen med lidt malurt.

- Det er tankevækkende, at det varede syv år at få bygget en bro over Borrevej til Gullev, mens denne bro er kommet op på godt et halvt år. Kjællinghølbroen er jo kun til fornøjelse, mens broen ved Gullev er vigtig for folk der skal krydse Borrevej, lød det fra en mand med kurs mod Kjællinghøls nordside.

Formand for Fodslaw Bjerringbro Knud Riisgaard glæder sig til at gå ture på Kjællinghølbroen. Foto: Morten Pedersen
Repræsentanter fra Fodslaw Bjerringbro tog fredag Kjællinghølbroen i brug. Foto: Morten Pedersen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce