Annonce
Bjerringbro Avis

Julehjælp på vej: Dansemotionister samlede penge ind

Instruktør Anita Rosenquist havde arrangeret danseeftermiddagen i Bjerringbro til fordel for Røde Kors' julehjælp. Foto: Morten Dueholm
Cirka 40 kvinder fik masser af motion i Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter samtidig med, at de støttede Røde Kors' julehjælp.
Annonce

Bjerringbro: Cirka 40 kvinder fik sved på panden og gavnede samtidig en god sag, da den lokale crossdance-instruktør Anita Rosenquist lørdag havde inviteret til dansemotion til fordel for Røde Kors' julehjælp. Crossdance er en motionsform, hvor man danser til musik og samtidig styrker både kredsløb, muskler og smidighed - næsten uden at opdage det, som Anita Rosenquist udtrykker det.

I år havde crossdance-instruktører 12 forskellige steder i landet inviteret til dans for at støtte Røde Kors' julehjælp. Røde Kors giver julekurve eller gavekort på 800 kroner til en lang række familier, som har svært ved at få økonomien til at slå til i julen. Deltagerne i danse-arrangementet gav hver 80 kroner for at være med, instruktørerne arbejdede gratis, og Gudenaadalens Gymnastikforening havde stillet en af hallerne i Bjerringbro gratis til rådighed, så indtægten kunne gå ubeskåret til julehjælpen.

I Bjerringbro stod der flere slags motion på programmet. Først kunne man tage sig en time med zumba med Lone B. Jensen som instruktør, derefter en time med crossdance og til sidst en halv times yoga med Helle Christoffersen som instruktør.

- Jeg har hold i crossdance i både Bjerringbro og Viborg, og jeg tog initiativet til det her arrangement, fordi jeg selvfølgelig gerne vil hjælpe, så alle kan få en god jul. Det er en dejlig motionsform. Jeg elsker personligt at danse, og jeg kan se, at deltagerne bliver fyldt med glæde og gerne vil komme igen, siger Anita Rosenquist.

- Det er dejligt. Man kommer godt rundt om alle musklerne med både styrke og balance, og det er til musik, der gør mig glad, fastslog en af deltagerne, Lotte Gønge, i den korte pause mellem zumba og crossdance.

Cirka 40 kvinder deltog i danseeftermiddagen.
Annonce

Man glemmer, at det er motion

Anita Rosenquist har selv dyrket crossdance i 10 år og tog for to år siden instruktøruddannelsen. Hun understreger, at det er en motionsform, hvor alle kan være med, fordi man kan graduere indsatsen efter, hvor meget man kan.

- Man bliver så glad, at man glemmer, at det er motion, man dyrker, fastslår hun.

Mænd er også meget velkomne, men der var nu kun kvinder på gulvet i Bjerringbro.

- Det er også for mænd, og der kommer også af og til en mand eller to, men jeg tror ikke helt, at de har modet, konstaterer Anita Rosenquist.

I alt blev der over hele landet danset 50.430 kroner ind til julehjælpen.

I spejle langs siden kunne man studere, hvordan man tog sig ud på dansegulvet.
Lotte Gønge er fast deltager på crossdance-holdet og er glad for danse-motionen.
Lørdag, den 9. november 2019 Crossdance i Bjerringbro støtter Røde Kors' julehjælp Foto: Morten Dueholm
Lørdag, den 9. november 2019 Crossdance i Bjerringbro støtter Røde Kors' julehjælp Foto: Morten Dueholm
Der var plads til deltagere i alle aldre.
Anita Rosenquist.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce