Annonce
Bjerringbro Avis

Julemanden kom sejlende i år

Jo, det er ganske vist: Julemanden ankom i år til Bjerringbro ad Gudenåen i en kano - og med julekonen som padler. Foto: Morten Pedersen

I Bjerringbro kommer julemanden ikke flyvende i en kane - han kommer flydende i en kano. Hundredevis af børn og voksne tog imod ham lørdag eftermiddag ved Gudenåen.

Annonce

Bjerringbro: Lørdag eftermiddag samledes hundredevis af børn og voksne fra Bjerringbro ved Gudenåen, nærmere bestemt ophalerpladsen nær Sønderbro-siden.

Ikke for hverken at sejle, fiske eller på anden måde nyde den skønne bynære natur i det fine decembervejr. I hvert fald ikke som det primære.

Næsten otte-årige Clara Pedersen, der fulgtes med far Martin og lillesøster Silja på tre, var i hvert fald ikke i tvivl om, hvorfor hun var kommet:

- Vi skal se julemanden komme i kano.

Og det var faktisk også det, de øvrige fire-fem hundrede mennesker var stimlet sammen om. De fleste kom i god tid, og det var meget smart, for så kunne de også nå at få og iføre sig en gratis nissehue, som Bjerringbro Byrum delte ud til alle børn, der kunne tænke sig sådan en.

Og det var der mange, der kunne. Omkring 250 af de medbragte 300 huer blev afsat, og det bekom bychef Lars Christiansen vel. Han var i det hele taget glad for, at så mange var mødt op ved åen for at tage imod julemanden på en ny måde:

- I Bjerringbro spiller Gudenåen jo en stor rolle, så vi synes, at det er oplagt, at han i år kommer sejlende i en kano.

I Bjerringbro spiller Gudenåen jo en stor rolle, så vi synes, at det er oplagt, at han i år kommer sejlende i en kano

Lars Christiansen, bychef i Bjerringbro
Julemanden skulle ankomme klokken 14, men allerede en halv times tid før, var bjerringbroere i et stort antal stimlet sammen på åbredden for at tage imod ham. Foto: Morten Pedersen
Annonce

- Hej, julemand!

Og det gjorde han såmænd. Nogle børn fik øje på ham allerede som en rød prik med noget hvidt på henne under broen vest for. Men med sin julekone til at padle kom han snart nærmere og hilste med en stoisk vinken på hele forsamlingen på bredden, før han omgivet af nissehueklædte børn ankom til ophalerpladsen og steg i land.

Herefter var det meste som det plejer:

- Hej julemand, hej julemand, lød det fra mange, mange børn.

Efter lidt besvær fik julemanden med tålmod og lempe kæmpet i gennem den store fanskare, og så gik hele forsamlingen - eller i hvert fald det meste af den - i nisse-optog over Sønderbro-broen og ind mod midtbyen, hvor julemanden ikke svigtede sin rolle med både at dele godter ud og at sørge for, at byens juletræ blev tændt.

Så bliver det atter jul i Bjerringbro...

Mon julemanden ikke snart kommer - jo, vi kan skimte en rød plet med noget hvidt i langt ude... Foto: Morten Pedersen
Bychef Lars Christiansen i gang med at dele nissehuer ud til børnene. Han glædede sig over, at børnene både tog vel imod huerne og at julemanden i år skulle ankomme i kano.
Efter julemandens ankomst til ophalerpladsen på Sønderbro-siden gik menneskemængden plus julemanden samlet til midtbyen for at markere julens komme ved at tænde Bjerringbros juletræ. Foto: Morten Pedersen
Hundredevis af mennesker stimlede sammen ved Gudenåen i Bjerringbro lørdag eftermiddag for at tage vel imod julemanden, der ankom i kano. Foto: Morten Pedersen
Julemanden kom i kano til Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Julemanden kom i kano til Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Julemanden kom i kano til Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Julemanden kom i kano til Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Julemanden kom i kano til Bjerringbro. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

En aften om P.E. Eriksen

Bjerringbro Avis

Træfolket indviede lokaler

Bjerringbro Avis

Udstilling på Ulstrup Slot

Annonce