Annonce
Bjerringbro Avis

Juletræssalg redder en del af Bjerringbro FHs økonomi

Forældre til håndboldspillere i Bjerringbro FH fik i december debut som juletræssælgere. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Håndboldfolkene havde succes med debut som juletræssælgere.

Bjerringbro: Gode råd var dyre, da Bjerringbro FH i efteråret måtte aflyse den årlige julecup og samtidig vinke farvel til de omkring 170.000 kroner, som det store sportsarrangement for op mod 2.000 børn og unge hvert år giver til foreningen.

Mange ideer blev luftet, men da et bestyrelsesmedlem havde kontakter til juletræsbranchen og foreslog salg af juletræer, fik afdelingen hurtigt etableret en bod med salg af juletræer ved Bjerringbro Idræts- & Kulturhus. I de fire weekender op til jul stod forældre til børn, som spiller håndbold i Bjerringbro FH, klar med juletræer i forskellige størrelser, og selv om opgaven var noget anderledes end at passe kiosk eller lave morgenmad til håndboldspillerne, så gik det godt.

Annonce

Hyggelig opgave

- Flere forældre sagde, at det var hyggeligt og dejligt at prøve noget nyt. Der var især rigtig travlt den sidste weekend før jul, og vi fik næsten udsolgt. Faktisk ringede der er en mand mandag, for at høre om han kunne købe et juletræ. Men da havde vi ryddet op og kørt de sidste træer væk, siger forretningsfører for Bjerringbro FH Henrik Bangshøi.

- Nu skal vi have evalueret det og gjort regnskabet op, men det er da ikke utænkeligt, at vi forsøger igen. En del af kunderne sagde også, at de kommer igen til næste jul, så der var da interesse for at støtte os. Måske skal vi droppe den første weekend og holde os til tre weekender, siger han.


Nu skal vi have evalueret det og gjort regnskabet op, men det er da ikke utænkeligt, at vi forsøger igen. En del af kunderne sagde også, at de kommer igen til næste jul, så der var da interesse for at støtte os. Måske skal vi droppe den første weekend og holde os til tre weekender.

Henrik Bangshøi, forretningsfører.


Planen var også at sælge gløgg og æbleskiver sammen med juletræerne, men det blev aflyst på grund af corona-restriktionerne.

Annonce

Mindre underskud

Før juletræssalget blev etableret, havde Bjerringbro FH udsigt til et underskud på op mod 200.000 kroner for 2020. Uden at have de endelige tal klar anslår Henrik Bangshøi, at underskuddet ender på mellem 80.000 og 90.000 kroner.

Han glæder sig over, at det trods aflyst julecup alligevel er lykkedes at tjene penge til foreningen. Og tiden vil vise, om der bliver juletræssalg til julen 2021.

- Umiddelbart tænker jeg, at vi bør kunne finde håndboldforældre, som vil hjælpe med  juletræssalg, selv om de i forvejen har en opgave til julecup'en.  Det er en klar aftale, at medlemmernes forældre skal tage en vagt på tre-fire timer ved cup'en, til gengæld betaler deres børn ikke noget for at deltage i stævnet. Men alle er nødt til at hjælpe med opgaver ved stævnet, for at vi kan gennemføre det store arrangement, siger Henrik Bangshøi.

De seneste år har omkring 155 hold deltaget i julecup'en, og inklusive trænere og holdledere har der været omkring 2.000 deltagere, hvoraf en del har overnattet. Foruden i Bjerringbro er håndboldkampene blevet spillet i både Ulstrup, Rødkærsbro, Kjellerup og Ans.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce