Annonce
Bjerringbro Avis

Kaffevogn skal vente på tilladelse

Jon Horskjær er klar til at servere kaffe ved Sol- og Vandtrappen i Bjerringbro. Nu venter han blot på en tilladelse. Privatfoto
Selv om Jon Horskjærs kaffevogn er på hjul og ikke fylder ret meget i landskabet, skal der søges om dispensation fra åbeskyttelseslinien, hvis den skal stå ved Sol- og Vandtrappen. Det tager fire uger.
Annonce

Bjerringbro: Sommer er for mange lig med en lækker kop kaffe på en bænk - med mulighed for at nyde udsigten og livet omkring én. Dette gælder også i Bjerringbro, hvor der ellers længe har været tomt for mulige kaffepauser.

Men for nylig er der kommet adskillige nye kaffesteder, og seneste skud på stammen på kaffemarkedet er Jon Horskjærs lille hyggelige kaffevogn.

Hoskjær's Kaffe hedder vognen, der er en ombygget københavner-pølsevogn - hvorfra Jon Horskjær sælger espresso, cappuccino, café latte og varm kakao.

Vognen har haft premiere og stod på første dagen udenfor SuperBrugsen. Men helst vil Jon Horskjær sætte sin vogn op nede ved åen. Det har dog vist sig, at det ikke bare lige at gøre.

- Ønskepositionen er nede ved Sol- og Vandtrappen, og jeg har fået hjælp til strøm, men jeg skal søge Viborg Kommune om tilladelse til at stille kaffevognen op, fortæller han, der havde håbet på, at den kunne stå der allerede i pinse-weekenden.

- Det er vigtigt, at vognen står et sted, hvor folk har tid til at sætte sig og nyde en kop kaffe. Derfor er pladsen udenfor SuperBrugsen ikke så god. Der kommer mange mennesker, men de er der for at købe ind og har ikke tid til at drikke kaffe, siger Jon Horskjær med et smil.

Kaffevognen er en gammel ombygget pølsevogn fra København. Privatfoto
Annonce

Høring

Derfor skrev han til Viborg Kommune og spurgte om lov til at stille vognen op ved Sol- og Vandtrappen, men det viste sig, at der kan gå mere end fire uger, før han får tilladelsen.

- Jeg blev temmelig overrasket og ærgerlig over, at processen er så lang for noget så simpelt, siger Jon Horskjær.

Hos Viborg Kommune er det Lotte Kunstmann hos Teknik & Miljø, der skal hjælpe med en tilladelse. Hun forklarer:

- For at kunne hjælpe med en tilladelse skal jeg have diverse oplysninger om type af vogn, opstillingsperiode og hvordan vognen skal forsynes med strøm og vand samt håndtering af spildevand. Derudover skal der også søges om en dispensation fra åbeskyttelseslinien for at ville opstille en salgsvogn ved Sol- og Vandtrappen, forklarer Lotte Kunstmann og fortsætter.

- Jeg har hjulpet Jon Horskjær alt det, jeg kan, og givet de tilladelser jeg har mulighed for. Jeg synes faktisk, at vi har være meget behjælpelige på kort tid, men i forhold til åbeskytteleslinien så skal ansøgningen i høring i fire uger, og det er noget lovgivning, vi ikke kan lave om på.

Så Jon Horskjær må væbne sig med tålmodighed, og i stedet har han indtil videre lavet en aftale med Torvets Køkken om at stå på torvet og få strøm af indehaver Birgitte Nyboe Christensen.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at det skal tage så lang tid at få lov til at stille en lille kaffevogn op ved åen, det er jo et ganske uskyldigt foretagende, siger Jon Horskjær, der dog glæder sig over at være kommet godt i gang med kaffesalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce