Annonce
Bjerringbro Avis

Kamilla skal videre, men overleverer succesfuldt projekt til anden ildsjæl

Kamilla Tikjøb
Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro søger ny projektleder til lektiehjælp.

Bjerringbro: I halvandet år har Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro ydet gratis lektiehjælp til folkeskoleelever under frivillig ledelse af 22-årige Kamilla Tikjøb. Men nu kalder en kunstskole i Aarhus på Kamilla, og derfor skal der findes en ny ildsjæl til at overtage projektet.

Kamilla Tikjøb har stået for at organisere lektiehjælpen, søge frivillige, sætte elever i kontakt med en lektiehjælper, designe flyers og plakater samt deltaget i lektiecaféen i Egeparkens fælleslokale.

- Det har været enormt sjovt og lærerigt, og jeg har virkelig nydt at kunne motivere elever, som måske har haft lidt svært ved lektierne, siger hun.

Annonce

De frivillige, der er organiseret under Røde Kors i Bjerringbro, udgør en gruppe på omkring syv unge, som enten tilbyder lektiehjælp til enkelte elever eller søskendepar eller deltager i lektiecaféen, som normalt kører hver onsdag eftermiddag i Egeparkens fælleslokale.

- Jeg har højst brugt et par timer om ugen på arbejdet, hvor jeg også har deltaget i lektiecaféen, men hvis man nu er typen, der hellere blot blot vil stå for koordineringsarbejdet, så er det også en mulighed, og det vil betyde færre arbejdstimer. Generelt er der er meget frie rammer, så man kan sagtens gøre projektet til sit helt eget, siger Kamilla Tikjøb.

Vi håber, at vi med den nye ændring kan få besøg af både de allerdygtigste elever, og dem som synes, at det faglige kan være lidt sværere. For så kan eleverne også hjælpe hinanden, og det er enormt hyggeligt

Kamilla Tikjøb

Projektet får økonomisk støtte fra Ungdommens Røde Kors til at lave arrangementer som snobrødsbagning, juleklip og fællesspisning for de frivillige.

Elever hjælper elever

Lokalet til lektiecaféen har Egeparkens bestyrelse stillet til rådighed for projektet - helt gratis.

- Det er et fint lokale med masser af plads samt eget køkken, og hvis eleverne bliver trætte efter skoledagen, kan de gå ud på legepladsen eller det grønne område og holde en pause. Desuden ligger lokalet lige overfor skolen, siger Kamilla Tikjøb.

Hun forestiller sig, at personer, der søger stillingen som projektleder, gerne skal være initiativrige, udadvendte og strukturerede, da man skal stå for administration, koordinering, planlægning samt markedsføring af projektet.

På Ungdommens Røde Kors' hjemmeside kan man som frivillig hente alverdens hjælp, skabeloner, sparring og råd, men Kamilla Tikjøb lover, at hun vil sætte projektets nye leder godt ind i tingene, så vedkommende ikke står alene fra starten.

Oprindelig var caféen primært åben for elever, som mente, at de kunne bruge lidt ekstra træning i bestemte fag, men nu åbnes den op for alle elever i 5. til 9. klasse. I løbet af de seneste uger har gruppen af frivillige arbejdet på at omstrukturere lektiecaféen, og den nye version af lektiecaféen åbner efter jul.

- Vi håber, at vi med den nye ændring kan få besøg af både de allerdygtigste elever, og dem som synes, at det faglige kan være lidt sværere. For så kan eleverne også hjælpe hinanden, og det er enormt hyggeligt, siger Kamilla Tikjøb.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce