Annonce
Bjerringbro Avis

Kampen mod kræft: Stafet for Livet holder normal lysceremoni

formanden for Stafet for Livet Bjerringbro, Helle Senika Christensen.
En uges stafet afsluttes lørdag 19. juni med lysceremoni på markedspladsen i Bjerringbro.

Bjerringbro: Vi kan alligevel holde en lysceremoni, som vi plejer.

Sådan lyder det glade budskab fra formanden for Stafet for Livet Bjerringbro, Helle Senika Christensen.

Efter at der er ændret på forsamlingsforbuddet, er det nu muligt, at dette års lysceremoni bliver en fysisk én af slagsen, så folk lørdag 19. juni kan møde op på markedspladsen ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter og tænde lys for de mennesker, som man har mistet.

Annonce

I år er det 10. gang, at Stafet for Livet Bjerringbro inviterer til stafet for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Planlægningen har stået på længe, og da man tidligere på året ikke vidste, om corona-restriktioner ville forhindre, at stafetten kunne gennemføres, besluttede styregruppen at holde stafetten i mindre grupper i uge 24 - fra 14. til 19. juni. Deltagerne  bestemmer selv, om de går, løber eller cykler på selvvalgte ruter.

Lysposer

- Lige nu ser det ud til, at vi kan gennemføre lysceremonien, hvor deltagerne møder op. Men vi holder naturligvis øje med anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne og ændrer programmet, hvis det bliver nødvendigt. Ceremonien streames på Stafet for Livet Bjerringbros facebookside, siger Helle Senika Christensen.

Hun har i øjeblikket travlt med at pakke lysposer, der som sidste år kan købes i Ans, Bjerringbro og Ulstrup. Knap 500 poser med små batteri-fyrfadslys er det blevet til, og 300 ekstra er bestilt. I butikkerne står der også indsamlingsbøtter, men Helle Senika Christensen opfordrer de folk, som vil give et bidrag, så vidt muligt bruger mobilepay, dels på grund af corona-smittefare og dels fordi det er svært at komme af med kontanter i bankerne.

Al overskud går til Kræftens Bekæmpelses arbejde, heraf 10 procent til arbejdet i Viborg Lokalforening. Da stafetten i 2020 blev aflyst på grund af corona-restriktionerne, solgte de lokale butikker lysposer, og lysene blev stillet op til den virtuelle lysceremoni. På den måde samlede foreningen 27.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

For 50 kroner får man i år to poser, en til at stille ved lysceremonien og én til at tænde hjemme, hvis man af den ene eller anden grund ikke kan eller vil deltage i arrangementet på markedspladsen.

Annonce

Tabuer om kræft

Til stafetten kan alle stille et hold med venner, familie, kolleger eller andre, som gerne vil støtte kampen mod kræft. Man bestemmer selv holdets størrelse,  og om man vil løbe, gå eller cykle. Syv-otte hold med tilsammen omkring 25 personer har på nuværende tidspunkt tilmeldt sig. Prisen for at deltage er 100 kroner for voksne og 50 kroner for børn og unge under 18 år.

Stafetten indledes normalt med en fighterrunde, og indtil nu har fire fightere meldt sig til stafetten, og til dem er der en lille overraskelse.

Stafet for Livet er et årligt tilbagevendende arrangement, som hører under Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto

- Ved at stå frem er fighterne med til at nedbryde tabuer om kræft. Desuden giver de håb til andre kræftpatienter og deres pårørende om, at kræft kan bekæmpes, siger Helle Senika Christensen, som blev formand i 2019 og derfor kun har oplevet en enkelt 'normal' stafet.

Hun opfordrer folk til at tage en stol og kaffe med til lysceremonien. Arrangørerne sørger for lidt sødt til kaffen.

Formanden for Stafet for Livet Bjerringbro Helle Senika Christensen opfordrer folk, som ønsker at give et bidrag, til at bruge mobilepay. Foto: Hanne Bliksted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce