Annonce
Bjerringbro Avis

Kanorace på Gudenåen for første gang

Mette Sloth (tv) er medarrangør af Bjerringbro Kanorace 12. juni. Her hun sammen med Christina Høyer Lillelund. Privatfoto
Konkurrence med start ved Tangeværket og mål i Bjerringbro søndag 12. juni.

Bjerringbro: De næste måneder vil der hver dag være mennesker, som sejler i kano på Gudenåen i mere eller mindre adstadigt tempo, men når der søndag 12. juni er Bjerringbro Kanorace, så gælder det om at komme først.

Det er Michael Høyer Lillelund, som sammen med Mette Sloth fra Outdoor Bjerringbro står bag arrangementet, hvor man kan leje en kano og sejle fra Tangeværket til Bjerringbro. Det er første gang i nyere tid, at der arrangeres sådan et kanorace.

Firmaudflugt

- Vi forestiller os, at nogle firmaer måske vil leje kanoer til deres medarbejdere, så det kan blive en firmaudflugt. Interesserede kan leje en kano og sejle afsted på Gudenåen, og kanoen får nummer og navn, så det også bliver en slags reklame for firmaerne, siger Michael Høyer Lillelund.

Vi forestiller os, at nogle firmaer måske vil leje kanoer til deres medarbejdere, så det kan blive en firmaudflugt.

Michael Høyer Lillelund, arrangør.

Det koster 295 kroner for én kano, hvor der er plads til to eller tre personer, og det er kun de 45 kanoer, som Outdoor Bjerringbro har, som kan deltage. Deltagerne kan ikke komme med deres egen kano, og ved kun at bruge Outdoor Bjerringbros kanoer sikrer arrangørerne sig, at folk deltager på lige vilkår.

- Med andre ord gælder det om at komme først til mølle, og der er allerede flere meldt til, lyder det fra Michael Høyer Lillelund.

Han står også bag arrangementet Bjerringbro Walk About. Han forestiller sig, at kanoracet kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed, som kan samle Bjerringbro ved ophalerpladsen syd for Gudenåen.

Annonce

Røde Kors

Et eventuelt overskud på kanoracet gives til Røde Kors Bjerringbro, som vil bruge pengene på at leje kanoer til familier, der ikke umiddelbart har penge til den slags.

Bjerringbro Detail bakker op om arrangementet og har udlovet præmier til de hurtigste kanoer, et gavekort på 500 kroner til vinderen, og gavekort på henholdsvis 300 og 200 til nummer to og tre.

- I Bjerringbro Detail vil vi rigtig gerne bakke op om dette arrangement, fordi det kan være med til at brande Bjerringbro. Og når så et eventuel overskud går til Røde Kors' aktiviteter for børnefamilier, så har arrangementet også et rigtig godt formål, siger formanden for Bjerringbro Detail, John Degn Christensen.

Han vil opfordre sine medlemmer til at stille op med salg af ristede pølser og andre lækkerier ved Gudenåen, så både racets deltagere og tilskuere kan få en hyggelig dag.

Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal kunstner udstiller

Annonce
Bjerringbro Avis

MammenFri inviterer til snak og spisning

Annonce
Bjerringbro Avis

Udstilling i biografen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pædagogstuderende prøver ideer af på dagplejere: Når turen i den grønne bøgeskov både er leg og alvor

Bjerringbro Avis

Gymnasiepiger opfinder smart lomme til alle de små vigtige ting

Bjerringbro Avis

Ny udstiller i Doctors Gallery

Bjerringbro Avis

Stafet for livet fejrer ti år med forsinkelse

Bjerringbro Avis

Idrætscenter vil gerne inddrage naturen: De unge manglede til workshop for idræt og kultur

Bjerringbro Avis

Musik på Niels Due Jensens Plads

Bjerringbro Avis

DM gav to medaljer til idrætscenter: Flemming Nielsen vandt igen DM i saunagus

Bjerringbro Avis

Diamantbryllup fejres i det missionshus, som mureren selv byggede

Bjerringbro Avis

Lokal forening får penge til amfiscene

Annonce