Annonce
Bjerringbro Avis

Kanoudlejer:  Jeg håbede, at dårligt vejr ville aflyse festerne

Humøret var højt, da de to filmfolk Thomas Villum Jensen (tv) og Jonas Schmidt (th) i juni besøgte Outdoor Bjerringbro og hilste på Jeppe Bo Nielsen. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Jeppe Bo Nielsen føler sig magtesløs og efterlyser hjælp fra politikerne.
Annonce

Bjerringbro: "Som kanoudlejer og campingfatter skal man ikke ønske dårligt vejr, men det har jeg haft lyst til nogle gange. Men det dårlige vejr har faktisk ikke holdt de unge hjemme."

Sådan lyder det fra Jeppe Bo Nielsen, som i 23 år har udlejet kanoer og drevet Bjerringbro Teltplads. Selv om han sommer efter sommer har set meget og ryddet op efter mange fester langs Gudenåen i Bjerringbros bymidte, så er det denne sommer mere slemt end tidligere år.

- Jeg føler mig magtesløs. Hele juni måned var ét langt mareridt, hvor jeg næsten hver morgen fjernede masser af affald og ofte også knuste flasker. Desuden har de unge brændt affaldsspande af og ødelagt et el-skab.  Det ødelagte el-skab betød,  at Isfuglens varelager med is blev ødelagt, siger han.


Jeg føler mig magtesløs. Hele juni måned var ét langt mareridt, hvor jeg næsten hver  morgen fjernede masser af affald og ofte også knuste flasker. Desuden har de unge brændt affaldsspande af og ødelagt et el-skab.

Jeppe Bo Nielsen, kanoudlejer


Annonce

Ja til skilte

Fra flere sider har der  været talt om at opsætte skilte med ordensregler for ophold i området ved Gudenåen og byens øvrige grønne områder.

- Jeg tror,  at tydelig skiltning vil hjælpe, men det er som om, at det hele stopper hos embedsmændene i Viborg Kommune, siger Jeppe Bo Nielsen, som undrer sig over, at ingen af de lokale politikere har været forbi for at høre, om de kan hjælpe med noget.

- Den eneste reaktion, vi har fået fra kommunen, er, at de lukkede Isfuglen, fordi den stod for tæt på åen. Foruden at sælge is og kaffe var Isfuglen også tænkt som et sted, hvor Natteravnene og andre voksne kunne få en kop kaffe og holde lidt øje med de unge og hjælpe de unge, hvis det var nødvendigt, siger han.

Annonce

Natteravnene

Jeppe Bo Nielsen glæder sig dog over, at Natteravnene er genopstået.

- Michael Jensen har gjort og gør et stort arbejde for dialogen med de unge, og det har jeg stor respekt for. Men der er stadig cirka fem procent, som er uartige og opfører sig rigtig dårligt, siger Jeppe Bo Nielsen.

- Ofte er vi gået hjem fra en rolig plads ved midnatstid  for blot at erfare, at en ny fest er  startet ud på natten. Og det er ikke kun hygge, det er masser af larm, fordi nogle unge medbringer en soundbox (tranportabel højtaler, red.), og de fungerer som potensforlængere og  kan spille virkelig højt, siger han.

Afbrændte skraldespande og masser af affald er noget af det, som kanoudlejer Jeppe Bo Nielsen har oplevet ved teltpladsen de seneste uger. Privatfoto

Jeppe Bo Nielsen føler sig ikke altid tryg ved de unge, men han er dog ikke blevet truet.

- Men det er som om, at der er enkelte unge, som slet ikke respekterer andre mennesker og bare gør, som det passer dem.  Og ja nogle gange ignorerer jeg dem for bare at få arbejdsro, og så er det, at nogle klager over, at jeg ikke gider hilse.

- En løsning på problemer med alt for mange mennesker på et sted og  alt for høj musik er at finde en græsmark et stykke væk fra byen, hvor de unge kan starte en fest uden at genere nogen.  Det har man tidligere med succes gjort i i Ry og Brædstrup, siger Jeppe Bo Nielsen.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Bjerringbro Avis

Bedsteræs med børnebørnene

Annonce