Annonce
Bjerringbro Avis

Karina køber Spar i Bjerringbro

Spar-købmand i Bjerringbro Karina Madsen køber nu forretningen på Brogade. Foto: Morten Pedersen
Karina Madsen har drevet Spar i Bjerringbro i halvanden år. Nu går det så godt for butikken, at hun vælger at købe den.
Annonce

Bjerringbro: Det er en drøm og et livsmål, der nu er gået i opfyldelse for købmand Karina Madsen.

Forleden satte hun sin underskrift på en købsaftale, der nu betyder, at hun foruden at være købmand i Spar-forretningen på Brogade i Bjerringbro - nu også er ejer af butikken.

Det er cirka halvanden år siden, at Karina Madsen tiltrådte som købmand, og allerede dengang var planen, hvis alt flaskede sig, at hun skulle købe forretningen.

- Den gang jeg overtog forretningen, blev der ikke lagt skjul på, at mit formål var at få butikken ordentligt op at køre, og hvis det lykkedes, ville jeg købe den, og ellers ville Dagrofa med stor sandsynlighed lukke butikken, fortæller Karina Madsen, der nu kan berette, at hun er lykkedes med sit foretagende.

- Butikken kører godt. Vi har haft stor succes, og derfor køber jeg den, siger hun, der har øget omsætningen med mindst 30 procent, siden hun overtog dagligvareforretningen.

Annonce

I fare for at lukke

Før Karina Madsen blev ansat, var forretningen i overhængende fare for at lukke.

- Jeg tror den led under, at den tidligere købmand ikke var lokalkendt og ikke gjorde nok for at tilpasse butikken til kundernes ønsker, siger Karina Madsen.

Karina Madsen har arbejdet som købmand i forretningen i halvanden år. Foto: Morten Pedersen

Hun har, siden hun overtog forretningen, lyttet rigtig meget til kundernes ønsker og mener også, at det har stor indflydelse, at hun selv kommer fra området og er lokalkendt.

- Mange kunder ved, hvem jeg er, og jeg er også bare superglad for, at de har bakket op om butikken og mig. Jeg har i de sidste halvandet år lagt meget vægt på, at vi skulle ændre på vores sortiment, så vi havde det, kunderne efterspurgte. Det betyder også, at vi har fået ryddet meget ud i hylderne - men samtidig fået et bredere sortiment, så vi rammer alle kunder, siger hun.

Annonce

Vægt på service

Der er også blevet lagt stor vægt på service i forretningen.

- Vi har mange ældre kunder i butikken, og vi bringer også varer ud. Det er blevet meget populært. Med til at øge omsætningen skal også nævnes, at vi sælger og bringer varer ud til en stor andel af erhvervslivet i Bjerringbro. For eksempel bringer vi frugt ud til alle medarbejdere hos Mammen Mejeri, og både Lægehuset Klinikgården og KSN har frokostordning gennem os, siger Karina Madsen.


Det fungerer rigtig godt at være Spar-købmand. Spar-kæden virker som en rådgiver, men jeg tager selv beslutningerne, og det er jeg glad for

Karina Madsen, købmand


Også de to folkeskoler i Bjerringbro køber deres varer hos Spar i Bjerringbro, og som noget nyt er bofællesskabet Egehøj også blevet kunder hos Spar.

Karina Madsen er ganske tilfreds med, at butikken er en del af Sparkæden, og hun har ingen intentioner om at ændre på det, nu hvor hun får fod under eget bord.

Karina Madsen lægger stor vægt på service og godt kontakt til kunderne. Foto: Morten Pedersen

- Det fungerer rigtig godt at være Spar-købmand. Spar-kæden virker som en rådgiver, men jeg tager selv beslutningerne, og det er jeg glad for, siger Karina Madsen, der har masser af erfaring fra andre butikskæder, hvor der ikke altid var lige mange muligheder.

Annonce

Ny investeringer

Med købsaftalen underskrevet er Karina Madsen også klar til at fortsætte sine investeringer i butikken, der har 30 ansatte.

- Jeg har planer om at forbedre vinafdelingen, og så vil jeg også i det nye år gerne have investeret i elektroniske hyldeforkanter, der giver meget tidsbesparelse for mine ansatte samt færre fejl, i forhold til den rigtige pris på varen, siger Karina Madsen, der til trods for sit nye ejerskab fortsat vil bo i Randers.

Hun er dog vokset op i Bjerringbro og sågar også udlært hos SuperBrugsen på Markedsgade, og hendes lokalkendskab er ganske stort.

Selv har hun spillet fodbold både lokalt, men også på et højere plan, og derfor ligger det også lige til højrebenet for hende at gøre Spar til medsponsor i den lokale håndboldklub.

- Det er vigtig som lokal butik at give noget igen til lokalsamfundet, siger Karina Madsen, der også gerne igangsætter aktiviteter for kunderne.

- I år har det været lidt svært på grund af corona, og mine kunder har da også savnet julemanden Spar, men jeg har i stedet for bedt børn om at lave en juletegning, som de kan bytte til en godtepose, og samtidig er de med i en konkurrence om en kæmpe julesok fyldt med godter, siger Karina Madsen, der lukker butikken en enkelt dag, nemlig den 2. januar i forbindelse med, at der skal holdes overdragelsesstatus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Annonce