Annonce
Bjerringbro Avis

Katvas kunst i Ulstrup

Jeannie Katva udstiller i Ulstruphallen i februar og marts. Privatfoto.
Annonce

Ulstrup: Bruger og gæster af Ulstruphallen kan i februar og marts opleve spændende kunstværker af den alsidige billedkunstner og illustrator Jennie Katva fra Sahl.

- Jeg har tegnet og malet siden, jeg var barn, og jeg bliver aldrig færdig med at studere farver og former. Da jeg er klassisk uddannet illustrator og designer slapper jeg bedst af ved at arbejde med det ubevidste, fortæller Jennie Katva.

Det, som tiltrækker hende ved at male, er lys og skygge og form og farve. Formens bevægelse og farvens evne til at danne lys. Jennie Katva kan lide at udfordre sig selv på et lærred eller papir.

- Mit billedsprog er meget varieret fra figurativt til abstrakt. I øjeblikket udfordrer jeg mig med abstrakte patchwork-tæpper, fortæller Jennie Katva, der er født i København 1942.

Hun er uddannet grafiker med diplom fra kunsthåndværkerskolen 1963 og har gennem årene lavet mange illustrationer til bøger og plakater. Eksempelvis stod hun bag illustrationer og grafisk design til Bang & Olufsen fra 1992-96. Her på egnen har hun fremstillet teaterdekorationer til Busbjerg Spillene og Viborg Teater samt designet julemærket for Lions Bjerringbro fra 2003 - 2013.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce