Annonce
Bjerringbro Avis

Keramik, malerier og skulpturer på påskeudstilling på Galleri Sophienlund

Gæsteudstillere på Sophienlund Galleri keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson har udstillet mange steder bl.a. på Charlottenborg. De har i årtier været med til at sætte standarden for dansk keramik. Privatfoto
Ved årets påskeudstilling på Galleri Sophienlund gæsteudstiller keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson, bronzeskulptør Jens Galschiøt, keramiker Vibeke Vejlgård Enevoldsen og det unge skulptørtalent Aske Kreilgaard.
Annonce

Laurbjerg: På Galleri Sophienlunds traditionsrige påskeudstilling deltager i år en række gæsteudstillere. De er keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson, bronzeskulptør Jens Galschiøt, keramiker Vibeke Vejlgård Enevoldsen og det unge skulptørtalent Aske Kreilgaard. Men "fast inventar" på udstillingen er Bente Langhoffs farverige malerier, hvoraf nogle netop har været udstillet i Bologna i Italien.

- Det særligt sjove ved at udstille i Italien var, at det flugter godt med min malerteknik, fordi jeg gør brug af stucco lustro, som er den italienske betegnelse for det marmorpulver, som er en vigtig del af mine billeder. På den måde var det som om, at det hele med denne udstilling gik op i en højere enhed, siger Bente Langhoff i en pressemeddelelse.

Annonce

Årets gæsteudstillere

Mens Jens Galschiøt og hans både provokerende og tankevækkende skulpturer flere gange har gæstet Galleri Sophienlund, er de øvrige kunstnere i år debutanter på galleriet mellem Langå og Hadsten. Mest kendt er nok keramikerparret Birgitte og Hans Börjeson, der har udstillet så forskellige steder som Korea, England og Frankrig samt eksempelvis Charlottenborg herhjemme. De har i årtier været med til at sætte standarden for dansk keramik og har vundet et utal af priser.

Deres prisvindende keramik suppleres af Vibeke Vejlgård Enevoldsens vægstykker, mens man kan opleve Aske Kreilgaards bronzeskulpturer, som han har fundet inspiration til, efter at have boet i et år i en flygtningelejr i Frankrig.

Påskeudstillingen på Galleri Sophienlund har eksisteret i knap 15 år. Galleri Sophienlund ligger på Løjstrupvej 19, Langå, og har åbent i påskedagene 18.-22. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce