Annonce
Bjerringbro Avis

Kirkekontor bygges om for at opfylde lovens krav

Den tidligere præstebolig skal moderniseres, så det bliver et tidssvarende kirkekontor. Foto: Morten Dueholm
Kontor lukker hele sommeren - haven fjernes og giver plads til biler.
Annonce

Bjerringbro: Smuk er den, den tidligere præstebolig på Nørregade, hvor tidligere sognepræst Gerda Brøchner Jørgensen boede med sin familie indtil 2018.

Det seneste års tid har det næsten 100-årige hvide hus fungeret som kirkekontor, og for raske og rørrige mennesker er det ikke et problem at komme ind i huset eller færdes der. Men for mennesker med fysisk handicap, kan det være svært at komme op ad den store stentrappe og komme rundt i det gamle hus.

Kirkekontoret skal være mere tilgængeligt lød det efter et besøg fra Arbejdstilsynet i 2019, og nu sker der noget. Der skal være niveaufri adgang til kontoret, formentlig med en slidske af en slags, entréen skal gøres større, og det samme skal toilettet, da det også skal være handicapvenligt. Desuden skal der indrettes kantine/personalerum, hvor man kan holde sine pauser.

Arbejdet kommer i offentlig udbud, derfor vil sognepræst og provst Bjarne Markussen ikke oplyse nogen pris.

- Det er en større omgang, som vi skal i gang med, men efter min mening er det helt fair, at vi som andre offentlige kontorer skal overholde kravene om tilgængelighed, siger Bjarne Markussen.

Kirkekontoret forventes at være under ombygning og derfor lukket fra april til 1. september. Bjarne Markussen har i forvejen et kontor i præsteboligen på Fredensvej, sognepræst Gitte Korsholm Wamberg indretter kontor ved kirkesalen, og Anna Rask Lauriden (i øjeblikket på barsel) bruger sit kontor i præsteboligen i Sahl.

Udenfor sker der også noget, haven fjernes for at give plads til cirka 15 nye p-pladser, og garagerne ved Kirkesalen væltes, så der også her indrettes p-pladser. I øjeblikket arbejdes der også ved selve kirken, idet den vandkunst, som Poul Due Jensens Fond gav til kirken ved 100 års jubilæet august, kommer på plads om kort tid. Samtidig er kirken så at sige kommet mere frem i lyset - set fra Nørregade siden - idet det næsten fire meter høje buskads langs halvmuren mellem kirken og kirkekontoret er fjernet.

Entréen i kirkekontoret skal gøres større, så man kan komme omkring med en kørestol. Foto: Morten Dueholm
Hoveddøren til kirkekontoret skal også skiftes. Foto: Morten Dueholm
Toilettet med grønne fliser skal også gøres handicapvenligt. Foto: Morten Dueholm
Provst og sognepræst Bjarne Markussen rykker sit kontor hjem til Fredensvej, mens kirkekontoret bygges om. Foto: Morten Dueholm
Udvidelse af entréen er en af flere elementer i renoveringen af kirkekontoret. Foto: Morten Dueholm
Garagerne (yderst til højre) skal fjernes for at give plads til flere p-pladser. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce