Annonce
Bjerringbro Avis

Kjællinghøl: Ny bro kommer måske ind fra syd

Den nye bro forventes at komme på plads i løbet af december. Foto: Hanne Bliksted
Kjællinghølbroen på plads i løbet af december
Annonce

Kjællinghøl: De seneste ugers milde vejr betyder gode arbejdsforhold for Aalborg-firmaet Bladt Industries A/S, som i øjeblikket gør klar til at sætte den nye bro over Gudenåen op ved Kjællinghøl.

Broen er en 39 meter lang stålgitterbro, som produceres i Polen. Den transporteres til Danmark i ét stykke, altså en ganske lang ting. Derfor køres broen formentlig på plads om natten for at genere den øvrige færdsel mindst muligt.

Planen var, at broen skulle køres ind fra nordsiden gennem området ved Bjerringbro Renseanlæg og Gudenådalens nye varmecentral.

I følge konstitueret afdelingsleder ved Viborg Kommunes Trafik og Veje Britt Bak Odgaard så arbejdes der i øjeblikket på en plan med at køre broen ind fra sydsiden, altså fra Busbjergvej. Derfor er der lagt køreplader af jern ud på strækningen mellem åen og Busbjergvej.

Foruden selve broen kommer der også en trappe og en rampe, så for eksempel kørestole og barnevogne også kan komme over Gudenåen.

Entreprenørerne har arbejdet på stedet i et par måneder og startede med at hamre i alt 25 betonpæle fem-ti meter ned i jorden for at opnå tilstrækkelig bæreevne. Uden om pælene er der støbt betonkasser.

Ved licitationen i august bød fem firmaer på opgaven, og Aalborg-firmaet Bladt Industries A/S fik med en pris på 3.880.717 kroner opgaven. Der er afsat 4,3 millioner kroner til arbejdet inklusive administration, og tilbuddet fra Bladt Industries A/S var det eneste, som holdt sig inden for budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Bjerringbro Avis

Sønderbro i stjerneskær

Annonce