Annonce
Bjerringbro Avis

Klublivet bløder lige nu: Lokal familie bakker op om kampagne

Familien Damtoft er alle involverede i håndbold på den ene eller anden måde. De håber, at alle andre medlemmer af den lokale håndboldklub, ligesom dem, også betaler deres kontingent, selvom der lige nu ikke spilles.  Foto: Christine Krüger Hansen
Familien Damtoft i Bjerringbro er ikke i tvivl om, at den stadig skal betale kontingent til Bjerringbro FH. Også selvom de ikke har spillet håndbold i lang tid.
Annonce

Bjerringbro: Familien Damtoft fra Bjerringbro er en rigtig håndbold-familie. Alle fire medlemmer af familien, der består af far, Johnny, mor Leika og de to piger Victoria på snar 14 år og Cathrine på 16 år, er involveret i håndbold på den ene eller anden måde.

Derfor sagde de også ja, da Viborg Idrætsråd forleden spurgte dem, om de ikke som familie ville bakke op om kampagnen, der forsøger at sætte spotligt på, hvor vigtigt det er at klubmedlemmer i de lokale idrætsklubber og foreninger fortsætte med at betale deres kontingent - også selvom det efterhånden er rigtig lang tid siden, at de har kunne dyrke deres sport.

Med et billede af familien og sloganet "Du må ikke give hånd, men du må godt give en håndsrækning", skabes der med facebook-kampagnen opmærksomhed omkring en mulig udfordring for de lokale klubber.

Hele familien Damtoft er aktive hos Bjerringbro FH. De to piger spiller under normale omstændigheder på U15 - hvor Leika er holdleder, mens Johnny hjælper klubben på it-siden. Derudover er han også træner hos Viborg HK.

Det er i februar, at mange klubber sender kontingent ud til betaling, og for familien Damtofts vedkommende drejer det sig om små 600 kroner per spiller.


Det kan jeg godt forstå er træls, men det er bare vigtigt at holde sig for øje, at hvis man betaler, så ved man også, at der stadig er en klub at komme tilbage, når vi igen kan åbne samfundet op

Leika Bak Damtoft, holdleder hos Bjerringbro FH


Annonce

Stadig udgifter

- I Bjerringbro FH koster det cirka 1600 kroner om året at spille håndbold hos U15. Det beløb er så delt op i rater af tre. Prisen varierer fra klub til klub og stiger også i forhold til barnets alder, og jeg mener, at Bjerringbro er forholdsvis billig, siger Johnny Damtoft, der godt kan forstå, at folk lige nu overvejer ikke at betale deres kontingent eller helt melde sig ud af klubben.

Cathrine og Victoria Damtoft savner at spille håndbold i hallen. Foto: Christine Krüger Hansen

For det er lang tid siden, at der blevet spillet håndbold i hallen, og mange føler nok en vis irritation over, at man  ikke får noget ud af kontingentet.

- Det kan jeg godt forstå er træls, men det er bare vigtigt at holde sig for øje, at hvis man betaler, så ved man også, at der stadig er en klub at komme tilbage, når vi igen kan åbne samfundet op, siger Leika Bak Damtoft og påpeger, at man skal huske på, at klubben stadig har sine faste udgifter, og at det derfor vigtigt at støtte op og betale sit kontingent.

- Selvom de ikke bruger den, så har klubben booket sig ind i hallen og betaler dermed leje af både kontor og hal. Det er nok det faktum, der rammer mig mest. Derfor synes jeg også, at det er meget vigtigt at man betaler sin kontingent, siger Johnny Damtoft, der suppleres af Leika Bak Damtoft:

- Normalt har håndboldklubben en indtægt på omkring  200.000 kroner i forbindelse med julecuppen, der blev aflyst. I 2020 år har klubben også mistet mange andre indtægtsmuligheder på grund af corona, og det skal man have for øje, hvis man går og har den tanke, at "Mit barn får ikke noget ud af det - der er ingen aktiviteter og klubben rækker ikke ud til mit barn".

Hos Bjerringbro FH forsøger man dog stadig at tilbyde sine medlemmer en form for aktivitet.

-  Mange hold i klubben er startet på onlinetræning. På den måde kan man opretholde en social aktivitet og noget fysik træning.

Det er både Victoria og Cathrine glade for. Begge piger savner at komme ud på banen at spille.

- Vi har både opvarmning, styrketræning og udstrækning, og på den måde holder vi kroppen ved lige samtidig med, at vi ser hinanden, siger Cathrine Damtoft.

Hos Bjerringbro FH er der cirka 260 medlemmer, og i februar skal klubben gerne hente små 100.000 kroner ind i kontingent.

- Jeg tror på, at på grund af corona vil nogen falde fra. Klublivet bløder lige nu, og det er vigtigt at vi alle støtter op og betaler vores kontingent, siger Johnny Damtoft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce