Annonce
Bjerringbro Avis

Kommunen: Vi har desværre ikke noget at stille dem i udsigt

Viborg Kommune har i øjeblikket ikke et andet tilbud til "En Håndsrækning Midtjylland", når bygningen i Brogade skal rives ned. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Bjerringbro: Søstrene Hanne Klausen og Dorthe Nielsen har i fire år drevet det frivillige tilbud "En Håndsrækning Midtjylland", som forærer gratis tøj og meget andet til socialt udsatte.

Initiativet har gennem den seneste tid holdt til i den gamle børnehave i Brogade 48 på Sønderbro, men med udgangen af juli ser det ud til at slutte, fordi kommunen, som kvinderne låner lokalerne af, vil rive bygningen ned.

De to kvinder skal ikke forvente, at kommunen inden længe finder et nyt tilholdssted til dem.

- Lige på stående fod har vi desværre ikke noget, vi kan stille dem i udsigt. Men hvis vi løber på et eller andet, så vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dem, for vi ved jo godt, at det er sådan et ædelt formål, de har, siger Bruno Jensen, kommunens bygningskonstruktør med ansvar for vedligeholdelse af kommunale bygninger i blandt andet Bjerringbro.

- Jeg må også sige, at det ikke er en såkaldt kerneopgave for os. Vi arbejder med at vedligeholde kommunens ejendomme, men hvis vi støder på et eller andet, vi vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dem, siger han.

Det har hele tiden været en del af de to kvinders aftale med kommunen, at de kun midlertidigt kunne holde til i den gule bygning fra 1901.

Kommunen har allerede i budgettet for dette år bevilget penge til nedrivning af den gamle børnehave, og Bruno Jensen fortæller, at kommunen i øjeblikket er i dialog med investorer, som gerne vil bygge på grunden.

- Vi er selvfølgelig interesserede i at få bygningerne revet ned, for de pynter ikke i bybilledet, siger han og tilføjer, at han ikke vil afvise at lade kvinderne være i bygningen en ekstra måned, hvis det passer med nedrivningsplanerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Hvem må være her?

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kirkesølv klar til indvielse

Bjerringbro Avis

Musik: Ibrahim Electric i Viften

Bjerringbro Avis

Nu får Torvegade 6 nyt liv

Annonce