Annonce
Bjerringbro Avis

Konfirmander kan nu vælge mellem to datoer

Konfirmationerne i Bjerringbro blev i 2020 flyttet til august, billedet er fra 6. september, hvor sognepræst Gitte Korsholm Wamberg konfirmerede elever fra Bøgeskovskolen. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson
Coronaen sætter igen i år sit præg på forårets konfirmationer.
Annonce

Bjerringbro: Skal vi holde konfirmation i foråret eller skal vi vente til august?

Det er i øjeblikket det store spørgsmål i mange familier, som længe har skævet til udviklingen i  corona-smittetallene i håb om, at forårets konfirmationer kan gennemføres som planlagt.

I 2020 blev langt de fleste konfirmationer flyttet til enten juni eller i mange tilfælde sensommeren. Med den nuværende nedlukning af samfundet til og med 28. februar begynder folk for alvor at skæve til smittetallene.

Nogle kirker har allerede flyttet datoerne, i Brandstrup er den nye dato 21. august, og i Vindum kirke 22. august. I Højbjerg Kirke er konfirmationen flyttet til 29. august.

I Bjerringbro gør man det på en anden måde og har nu meldt alternative datoer ud. I følge sognepræst i Bjerringbro Pastorat Bjarne Markussen, som også er provst for Viborg Østre Provsti, er det de lokale præster og menighedsråd, som sammen beslutter, om datoerne kan eller skal flyttes.

- Vi kan jo mærke, at folk har brug for at vide besked, om hvorvidt de kan holde konfirmationen på den dato, som de længe har kendt, eller om de skal flytte konfirmationen. Derfor har vi i Bjerringbro Pastorat besluttet, at konfirmanderne og deres familier enten kan beholde den oprindelige dag eller udsætte konfirmationen til august, siger han.


Vi kan jo mærke, at folk har brug for at vide besked, om hvorvidt de kan holde konfirmationen på den dato, som de længe har kendt, eller om de skal flytte konfirmationen. Derfor har vi i Bjerringbro Pastorat besluttet, at konfirmanderne og deres familier enten kan beholde den oprindelig dag eller udsætte konfirmationen til august.

Bjarne Markussen, sognepræst.


- For nogle familier er det lige meget, om det bliver på den planlagte dag eller til august. Men hvis man skal holde en fest med mange mennesker, så kan det giver problemer, hvis der stadig er et form for forsamlingsforbud i april og maj, tilføjer Bjarne Markussen.

Derfor fastholder Bjerringbro Pastorat de nuværende datoer, men har også tilbudt fire suppleringsdatoer i august som alternative valgmulighed for konfirmander og forældre.

For konfirmanden fra Mammen Friskole er det lørdag 21. august, for Bøgeskovskolen og Nørreåskolen 22. august. Lørdag 28. august er det Gudenådalens Friskole og søndag 29. august er det Egeskovskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce