Annonce
Bjerringbro Avis

Kulturfestival er flyttet til august

Morgensang på Niels Due Jensens Plads var et af flere indslag i Kulturfestivalen i 2020. Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Håb om at festival kan gennemføres, når mange mennesker er vaccineret

Bjerringbro: Mange foreninger og festivalfolk går i øjeblikket og afventer besked på, om deres arrangementer i år kan gennemføres som planlagt, eller om corona'en igen i år spænder ben. Blandt dem er folkene bag Bjerringbro Kulturfestival, som blev holdt første gang i 2019.

Planen var at holde dette års festival i juni som en del af det traditionelle Lions Marked Bjerringbro, som altid holdes i starten af juni. Men nu har arrangørerne,  Bjerringbro Byforums undergruppe Kirke, Uddannelse og Kultur med bibliotekar Dagny Vistisen fra Bjerringbro Bibliotek som tovholder besluttet at flytte arrangementet til uge 33, det vil sige fra søndag 15. august eller mandag 16. august afhængig af hvilke arrangementer, der er.

Annonce

Ja tak til ideer

Dermed bliver den planlagte bluesfestival en del af Kulturfestivalen, idet bluesfestivalen holdes 21. august med musik både på Niels Due Jensens Plads og i Gudenåhuset.

- Lige nu er alt meget usikkert i forhold til corona-situationen. Men vi tænker, at det er mere sikkert at holde festivalen i august end i juni, fordi mange mennesker formodentlig er vaccineret, når vi kommer til august, siger Dagny Vistisen.


Lige nu er alt meget usikkert i forhold til corona-situationen. Men vi tænker, at det er mere sikkert at holde festivalen i august end i juni, fordi mange mennesker formodentlig er vaccineret, når vi kommer til august.

Dagny Vistisen, bibliotekar.


Hun opfordrer folk med gode idéer til at melde sig, og det samme gælder, hvis der er folk, som har lyst til at være med til at arrangere festivalen.

- Vi har skrevet ud til de mennesker, som har været med de seneste to år, og nye er meget velkommen til at henvende sig. Vi har endnu ikke holdt et møde for arrangørerne, men det håber vi at kunne gøre i maj. Måske bliver det digitale møder, men det vil tiden vise, siger hun.

Annonce

Morgensang

Det var en stor succes, da den første Bjerringbro Kulturfestival blev holdt i maj 2019, hvor hele byen summede af liv i en uge med arrangementer både ved Gudenåen, i bymidten og ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

I 2020 blev festivalen flyttet til september på grund af corona-situationen, hvor morgensang og flere andre arrangementer blev holdt på den nyrenoverede Niels Due Jensens Plads. Herfra startede også flere byvandringer med bychef Lars Christiansen i spidsen, hvor han viste rundt og fortalte om den helhedsplan for Bjerringbro, som foruden Niels Due Jensens Plads også omfatter åbad ved Gudenåen og ombygning af Brogade på Sønderbro.

- Programmet var lidt amputeret i 2020, fordi en del af arrangementerne blev aflyst på grund af corona, men vi håber på at kunne gennemføre dette års festival med et godt program i august, lyder det optimistisk fra Dagny Vistisen.

Bibliotekar Dagny Vistisen håber, at dette års Bjerringbro Kulturfestival kan gennemføres i august. Arkivfot, bibliotekar, viborg bibliotekerne


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce