Annonce
Bjerringbro Avis

Løb dobbelt maraton for kulturarven

David Jesuthasan. Pressefoto
Annonce

Norddjurs/Bjerringbro: Ultraløberen David Jesuthasan tilbagelagde over 80 kilometer, da han 7. november løb for at skabe opmærksomhed omkring Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, der står til at miste 40 procent af sit statstilskud fra næste år.

En lille velkomstkomite stod klar, da David Jesuthasan nåede i mål ved Gammel Estrup. Han begyndte i Bjerringbro kl. 5 om morgenen, og der var derfor en vis træthed at spore hos den 32-årige ultraløber, som dog mener, at turen var det hele værd:

- Jeg brænder for at hjælpe Gammel Estrup, for det er jo en del af min barndom og min historie. Jeg mener, at det er vigtigt at bevare Gammel Estrup, så det fortsat kan være et vigtigt sted for lokalområdet, så hvis politikerne ikke hører efter, så løber jeg bare dobbelt så langt næste gang, sige David Jesuthasan, der er opvokset i Kolind tæt ved Gammel Estrup, men i dag bor i Bjerringbro.

På Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum har man taget imod Davids initiativ med både glæde og stolthed.

-Jeg blev vildt glad og faktisk også stolt, da David kontaktede os. Jeg er meget beæret over, at nogen vil gøre den slags for at hjælpe os og gøre opmærksom på at kulturarven er i fare., siger Britta Andersen, der er museumsdirektør på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

En gave at være tandlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Ladcykel til bypedeller

Bjerringbro Avis

Brug dit digitale bibliotek

Bjerringbro Avis

Spritbilist røg i autoværnet

Bjerringbro Avis

Ung mand fik bil konfiskeret

Bjerringbro Avis

Farvel til afdelingsdirektør

Annonce