Annonce
Bjerringbro Avis

Løvskal har sat fokus på sine børn

Løvskal-området er især stolte af deres gode forhold for børnefamilierne. Ved Nørreåen ligger der både skole, børnehave, vuggestue og sfo, hvilket betyder trygge rammer for mange unge tilflyttere. Foto: Christine Krüger Hansen
Løvskal og området omkring byen er nomineret i konkurrencen om at blive årets lokalområde. Ansøgningen fokuserer på trygge rammer for børnefamilier.
Annonce

Løvskal: Når landdistriksudvalget søndag den 1. september besøger Løvskal, der er en af de fire nominerede byer i dysten om årets lokalområde, bliver det mindre by og meget mere lokalområde, der skal besøges.

Tidligere har Løvskal været med i opløbet om at vinde den fornemme titel, og den gang havde man i særdeleshed fokus på Løvskal som by samt det fine og flotte samlingssted - LøvskalHus, men i år skal dommerkomiteen ud at køre mellem kartoffel- og kornmarker for at nå deres destination.

- Vi har valgt at sætte fokus på vores tilbud til både skolebørn samt børn i børnehave og vuggestue, ikke mindst fordi vi ikke er i tvivl om, at de tilbud er med til at sikre en befolkningstilvækst, - hvilket netop er et af de fokuspunkter, som man lægger vægt på i konkurrencen, siger Lone Frandsen, der er formand for Løvskal Lokalråd og LøvskalHus.

- Nørreå Børnehus har 47 børn og er, ligesom skolen, fuldt booket op, og vi ved, at disse tilbud til de lokale børn har haft positiv indvirkning på tilflytning til området. Især børnefamilier er glade for vores trygge rammer her i området.

Lone Frandsen, fmd. for Løvskal Lokalråd og LøvskalHus.

Annonce

Nørreåen

Men skolen samt de andre daginstitutioner ligger ikke i Løvskal men derimod ned til Nørreåen ved Skjern. Stedet har været et samlingspunkt og mødested siden vikingetiden, og det er det i den grad stadig, for her på Nørreåskolen og Nørreå Børnehus samles børn fra et stort lokaltområde, der løber ind over tre forskellige kommuner - Viborg, Favrskov og Randers.

- Da skolen skulle nedlægges, købte lokale borgere den af Viborg Kommune, og skolen drives i dag som en friskole med 92 elever. Siden overtog vi også børnehaven, og for nogle år siden tog vi en dyb indånding og valgte at gøre det til en integreret institution, der også har vuggestuepladser, fortæller Lone Frandsen.

Det betyder i dag, at bor man i området omkring Nørreåen ved Skjern, Tindbæk og Løvskal, så kan man aflevere og hente alle sine børn det samme sted hver dag.

- Nørreå Børnehus har 47 børn og er, ligesom skolen, fuldt booket op, og vi ved, at disse tilbud til de lokale børn har haft positiv indvirkning på tilflytning til området. Især børnefamilier er glade for vores trygge rammer her i området, siger Lone Frandsen.

Annonce

Kirken er med

Også kirken er gået ind i samarbejdet omkring børnene.

- Vi har fået dispensation til, at elever helt op i 4. klasse må gå i SFO, men efter dette var der ikke umiddelbart noget tilbud til børnene efter skole. Men kirken har oprettet en ungdomsklub - Mimers Brønd - hvor de lidt ældre skoleelever kan gå hen, når skolen er slut, og på den måde bliver alle børn beskæftiget, indtil deres forældre kommer hjem fra arbejde, forklarer Lone Frandsen.

En stor del af grundlaget for at alt dette kan fungere skyldes frivilligt arbejde, og Lone Frandsen fortæller, at det er folk i alle aldre, der hjælper til og er engagerede.

- Det er ikke kun den ældre generation, der hjælper. I Løvskal er det også mor, far og børn, og det ville være et enormt klap på skuldrene. hvis vi gik hen og vandt titlen som årets lokalområde, siger Lone Frandsen med et smil.

Formand for Løvskal Lokalråd, Lone Frandsen glæder sig til at vise området frem for Landdistriksudvalget.
Annonce

Bedre skoleveje

Men uanset hvad så ligger Løvskal og det omkring liggende område ikke på den lade side.

- Vi blev af Viborg Kommune for et stykke tid siden inviteret til at være med i et pilotprojekt omkring udviklingsplaner i landsbyer. Det har været en rigtig god proces, der også har udmøntet sig i en ny plan for området, der lige nu er til høring i det kommunale system, fortæller Lone Frandsen og nævner, at især sikre skoleveje er et stort ønske i planen.

Og når landdistriktsudvalget søndag kommer forbi, vil de også blive præsenteret for nye sportslige udendørs aktiviteter. som de engagerede mennesker i området arbejder på at få stablet på benene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Annonce