Annonce
Bjerringbro Avis

Ladcykel til bypedeller

Lars Haahr, til venstre, og Erik Albrechtsen med den nye flotte ladcykel, som skal bruges af Bjerringbros bypedeller. Foto: Christine Krüger Hansen
Bjerringbros bypedeller har købt en trehjulet ladcykel, der skal bruges i arbejdet med at holde byen ren.
Annonce

Bjerringbro: Selvom bypedellerne i Bjerringbro ikke er 100 procent oppe at køre - mest på grund af hele corona-situationen - så er de tilgengæld blevet kørende og det på noget så moderne og smart som en trehjulet ladcykel - også kendt som en Christianiacykel.

Cyklen skal bruges, når bypedellerne kører ud på opgaver i Bjerringbro og er samtidig en omkring-kørende reklamesøjle for Bjerringbro Byforum og de hårdtarbejdende bypedeller.

Det er tovholder for bypedellerne, Lars Haahr og formand for borgergruppen under Bjerringbro Byforum, Erik Albrechtsen, der står bag købet, og de glæder sig til, at cyklen kommer i brug.

- Cyklen er rigtig smart, når man som bypedel skal ud at løse en opgave. Man kan have sine redskaber med, og så er der også god plads til at smide affald eller andet, der skal fjernes, op i ladet, forklarer Lars Haahr og suppleres af Erik Albrechtsen, der med et smil siger:

- Man ved jo aldrig, hvornår man lige skal samle en gammel efterladt madras op.

Cyklen er noget smartere end en bil, fordi man hurtigt kan komme steder hen, hvor man måske ikke lige kan komme til med et firehjulet køretøj.

Erik Albrechtsen fik sig en tur på den nye cykel og måtte indrømme, at den ikke var helt nem at køre.

Cyklen er spritny - ankom tidligere på ugen - og den er endnu ikke blevet afprøvet.

- Det er også meningen, at den skal have nogle store klistermærker med borgergruppens og byforums logoer på, fortæller Lars Haahr, der også har en forventning om, at de bypedeller, der skal bruge cyklen, også lige skal have et lille introduktionskursus til cyklen.

Annonce

Officiel indvielse må vente

- Den er ikke så nem at køre, som jeg havde forventet, så det kræver lidt træning, siger han, mens Erik Albrechtsen  kører en prøvetur på Banegårdspladsen.


Man ved jo aldrig, hvornår man lige skal samle en gammel efterladt madras op

Erik Albrechtsen, formand for borgergruppenunder Bjerringbro Byforum


Cyklen skal indvies officielt, når livet igen er normaliseret, og corona ikke mere er en trussel.

- Jeg regner med, at vi laver en lille happening eller event på Niels Due Jensens Plads, som er et af de områder, bypedellerne på sigt skal holde øje med, siger Lars Haahr.

Det er dog endnu ikke helt defineret, hvad det er bypedellerne skal tage sig af, og heller ikke hvad cyklen ellers skal bruges til.

- Der er kommet et udspil i forhold til arbejdsopgaver fra kommunen, som vi endnu ikke har underskrevet, og hvad angår cyklen, så vil jeg da gerne opfordre Bjerringbro-borgerne til at komme med forslag til andre ting, som cyklen kan anvendes til. Man kan eventuelt skrive sine ideer til borger@bjerringbro.dk eller til mig via messenger, siger Lars Haahr og fortsætter:

- Vi er åbne for det meste og vil jo gerne have, at cyklen bliver brugt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce