Annonce
Bjerringbro Avis

Ladestandere til el-biler på vej

Der arbejdes mange steder på den nye plads. Foto: Hanne Bliksted
Til august kan el-biler få ny strøm i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Der kommer flere og flere elbiler på gaderne, og dermed følger også et behov for opladning. Det er der taget højde for ved indretning af den nye Niels Due Jensens Plads i Bjerringbro, hvor der kommer to ladestandere.

- De sættes først op, når det hele er færdigt, så de ikke står i vejen for de mange maskiner, som arbejder på pladsen, siger diplomingeniør ved Viborg Kommunes Trafik og Vej Dan Yding Hahn Rasmussen.

I omkring et halvt år har små og store maskiner arbejdet på at omdanne pladsen til et stort aktivitetsområde for hele familien, og senest er man nu gået i gang med det område langs R2 Farver og Skydt Tøj, hvor der både er fældet træer og fjernet asfalt som forberedelse til de nye passager mod Storegade.

Standerne sættes op i området ved den tidligere Meny-butik. Prisen for de to ladestandere i Bjerringbro ligger på omkring 100.000 kroner.

Viborg Kommune har i forvejen to ladestandere, som i september sidste år blev sat op på Tingvej i Viborg. Ved opladning betaler kunderne pr. kilowatt med betalingskort.

- Nogle ladestandere har abonnementsordning, men det har vi opgivet, fordi vi gerne vil sikre, at alle kan få strøm til deres biler, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Der sker hele tiden noget nyt på pladsen, hvor firmaet FSR beton støber scene, trappe og andre elementer i beton på den indhegnede plads. Senest er der lagt ny asfalt foran Fakta, så parkerings-området bliver bredere.

- Formentlig har de fleste mennesker vænnet sig byggearbejdet, for vi får stort set ingen klager, men vi kan dog høre på nogle af de forretningsdrivende, at de får klager af og til, siger Dan Yding Hahn Rasmussen.

Selve Niels Due Jensens Plads indvies 12. maj i forbindelse med Grundfos 75 års jubilæum, men det hele forventes først at være færdigt til august.

Skitse for den nye Niels Due Jensens Plads. Det røde kryds markerer ladestanderne. Tegning: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce