Annonce
Bjerringbro Avis

Laminerede blomster pynter på plænen foran plejehjem

Onsdag formiddag var en masse skolebørn samlet på plænen foran Plejecenter Skovvænget for at sætte en masse blomster op. Foto: Christine Krüger Hansen
Bjerringbro har fået sin helt egen farverige blomstereng.

Bjerringbro: Den store græsplæne, der ligger mellem Vestre Ringvej og Plejecenter Skovvænget i Bjerringbro, lignede onsdag morgen i sidste uge alle andre græsplæner på denne tid af året. Lidt gullig og ganske kedelig.

Men pludselig myldrede det frem med børn og blomster - store blomster udkåret af pap lamineret og sat på fine grønne stængler.

Det var alle skolebørnene fra Egeskovskolens indskoling, der klassevis dukkede op på plænen- og lige pludselig blev den til et farverigt blomsterhav.

Blomsterne havde børnene selv lavet, men ideen til blomsterengen, den stod lærer på Egeskovskolen, Mette Hylleberg Laursen, bag.

-Jeg så det på facebook. En eller anden by havde fremstillet en masse blomster af pap og efterfølgende pyntet byen, og så tænkte jeg, det skal vi da også, fortæller hun, mens hun hjælper nogle af børnene med at banke de meterhøje blomster ned i græsplænen.

Social- og sundhedsassisten, Lærke Salomonsen og beboer på plejehjemmet, Otto Aabo Sørensen, kom ud for at kigge på aktiviteten og få en sludder med nogle af børnene. Foto: Christine Krüger Hansen 

Alle børn i indskolingen har brugt en dag på at fremstille blomsterne, og børnene var meget ivrige for at få dem sat op på plænen.

Annonce

Stor glæde

- Jeg synes det var en god idé i denne tid, at de ældre på plejehjemmet fik noget ekstra at kigge på, og og samtidig kører der også rigtig mange bilister forbi græsplænen og kan få glæde af blomsterne, siger Mette Hylleberg Laursen, der  også opfordrer børnene til at tage deres forældre med hen for at se på netop deres barns blomst.

Det er lærer, Mette Hylleberg Laursens (tv) idé at børnene skulle fremstille store blomster, der kan pynte i byen. Foto: Christine Krüger Hansen

Den megen virak på græsplænen fik adskillige til at stoppe op og kigge, og inde bag  plejehjemmets stakit kiggede social- og sundhedsassistent Lærke Salomonsen sammen med Otto Aabo Sørensen, der er beboer på plejehjemmet, ud på børnene og blomsterne.

Og selvom Otto Aabo Sørensen var en anelse bekymret for, om børnene skulle løbe ud på vejen, så var han alligevel glad for at se børnene og de mange farverige blomster.

- Det er et mega godt initiativ, og jeg er sikker på, at vores beboere får stor glæde af at kigge ud på blomsterne, siger Lærke Salomonsen glad.

To af pigerne fra 3. b, tager sig tid til at snakke med Otto Aabo Sørensen, inden de viser deres blomster frem, hvorpå der også står en fin lille hilsen på bladene.

Også Naja (tv) og Marie, der går i 3.b på Egeskovskolen havde hver lavet en fin blomst. Foto: Christine Krüger Hansen

- Jeg har skrevet "Alt bliver godt igen - Hav en god dag", fortæller Maria, der  glæder sig til at kunne kunne kramme sin bedstefar igen.

Annonce

Bruges igen

Han har fået sin første vaccination - så nu går der ikke længe, sige hun, mens Naja nikker alvorligt.


Jeg synes det var en god idé i denne tid, at de ældre på plejehjemmet fik noget ekstra at kigge på, og og samtidig kører der også rigtig mange biler forbi græsplænen, der kan få glæde af blomsterne

Mette Hylleberg Laursen, lærer på Egeskovskolen


Hun har en mormor, der bruger iltapparat, og derfor har de skullet holde afstand fra hende i meget lang tid nu.

- Det bliver dejligt, når corona går væk - det glæder jeg mig til, siger hun.

Blomsterne på græsplænen får lov til at stå i et par måneder.

- Nu må vi se, om de holder så lang tid, men uanset hvor længe de kommer til at stå, så kommer de op igen, fordi vi også har fået lov til at pynte med dem i forbindelse med kulturugen senere på året, siger Mette Hyllested Laursen med et smil.

På mange af bladene havde børnene skrevet en lille hilsen. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce