Annonce
Rundt om Viborg

Landsbyer kan søge om støtte fra tre puljer

I 2019 gik nogle af byforskønnelsespengene til et legeplads-projekt med multihus i Kvorning. Det er nu ved at blive realiseret. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Byrådets landdistriktsudvalg har lagt sig fast på, hvordan støttepenge til byfornyelse skal fordeles i puljer.
Annonce

Viborgegnen: De mindre byer i Viborg Kommune kan i år søge om byfornyelsespenge fra tre forskellige puljer. Viborg Byråds landdistriktsudvalg har lagt sig fast på, hvordan i alt godt tre millioner kroner skal fordeles i puljer.

Størstedelen af beløbet - cirka 2,2 millioner kroner - afsættes i en pulje, der skal gå til støtte af realisering af udviklingsplaner og er altså forbeholdt de landsbyer og mindre byer, der har fået lavet en udviklingsplan, men der er også plads til at støtte andre mindre projekter med penge fra denne pulje.

To andre puljer på cirka 180.000 kroner hver skal gå til støtte til vedligeholdelse af arealer og til at samtænke byforskønnelse i anlægsprojekter. Tilbage er cirka en halv million kroner, der venter til projekterne inden for reglerne om områdefornyelse.

Annonce

Ansøgningsfrist

Der er altså penge at hente for de landsbyer og mindre byer, der får sat gang i projekter og skrevet ansøgninger til kommunen. Endnu er der ikke fastsat nogen tidsfrist for, hvornår man skal søge, men det vil der blive annonceret om, oplyser Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Viborg Kommune har siden 2012 haft en pulje til byforskønnelse i mindre byer. Trafikdæmpende foranstaltninger og igangsætning af områdefornyelser har også været omfattet af denne pulje. I årene siden 2012 er der i alt fordelt 22 millioner kroner i støtte til 153 projekter i mindre byer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce