Annonce
Bjerringbro Avis

Landsbysmeden er flyttet til byen

Rasmus Kirkegaard, tv, har sammen med Morten Skamris Jeppesen købt den erhvervsejendom i Bjerringbro, hvor KSN før holdt til.  Foto: Morten Pedersen
Et frugtbart samarbejde mellem to lokale smede-virksomheder, har nu ledt til, at de i fællesskab har købt sig til mere plads.

Bjerringbro: Morten Skamris Jeppesen og Rasmus Kirkegaard mødte hinanden på Grundfos, hvor de begge arbejdede som eksterne smede, og her fandt de hurtigt ud af, at de gik godt i spænd. Så godt at de for en del år siden besluttede, at deres to smedevirksomheder med fordel kunne dele matrikel.

Morten Skamris Jeppesen ejer og driver Bjerringbro Smede- og industrimontage, BS-i, mens Rasmus Kirkegaard er indehaver af Hjermind Smedie.

- Jeg manglede plads på et tidspunkt - det havde Rasmus for meget af, og så blev vi enige om, at det nok godt kunne fungere at deles om pladsen og maskinerne og på den måde spare lidt penge, siger Morten Skamris Jeppesen med et skævt smil.

Stille og roligt er de to firmaer vækstet, og det betød også, at de var blevet udfordret på pladsen hos Hjermind Smedie, der i rigtig mange år har ligget på Hjermind Byvej i Hjermind.

- Pladsen blev for trang i Hjermind. Det kunne ske, at der var mellem 10 og 12 biler om morgenen, og så var det presset, siger Rasmus Kirkegaard.

Derfor slog de til, da bygningerne på hjørnet af Thorsvej og Baldersvej i Bjerringbro, der før husede KSN, kom til salg.

- Ejendommen i Hjermind, hvor vi blot boede til leje, var også kommet til salg, hvilket skabe et moment af usikkerhed. Derfor passede det os fint at flytte, forklarer Morten Skamris Jeppesen, der sammen med Rasmus Kirkegaard har købt erhvervsejendommen, der tilbyder de to smedevirksomheder rigtig god plads.

- Det fungerer godt at være på samme matrikel, men lidt mere hver for sig. Der er stadig ingen dør i mellem os, og vi låner både maskiner, biler og og mandskab af hinanden, siger Morten Skamris Jeppesen, der suppleres af Rasmus Kirkegaard:

- Vi gør for eksempel ikke noget i stål, så hvis vi får noget med stål ind, så overgiver vi det til Morten og BS-i, mens vi kører mere med VVS-delen. På den måde opnår vi en rigtig god synergieffekt.

På den nye adresse holder både Hjermind Smedie og Bjerringbro Smede- og industrimontage til. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Små-opgaver

Selvom de to virksomheder, der hver især har mellem fem og syv ansatte, begge hedder noget med smed, så er de alligevel ganske forskellige.

Mens Hjermind Smedie klarer mange VVS-opgaver hos private men også har meget samarbejde med lokale tømrerfirmaer samt byggefirmaer - finder BS-i først og fremmest arbejde hos industrikunder.

- Vi har hovedsagligt industrikunder som IMplast, Grundfos og Holmris B8, og ofte er det specialopgaver, vi bliver hyret til, siger Morten Skamris Jeppesen og fortsætter:

- Vi laver mange småting, som mange andre smedevirksomheder ikke mere vil røre ved, fordi der ikke er så mange penge i det, men til gengæld er det både sjovt og udfordrende. Jeg tror godt, at man kan kalde os for en moderne landsbysmed.

Alsidigheden hos de to virksomheder betyder også, at der skal være plads til mange forskellige maskiner samt et stort varelager, så der hurtigt kan rykkes ud.

Derfor er man heller ikke helt på plads i de tre haller, hvor der dog er fuld gang i arbejdet.

Rundt omkring i hallerne står alt det, der skal bruges når man er en lokal smedevirksomhed, og der er også en hal, hvor der svejses, larmes og støves.

Her står en svend, der med svejseapparatet er i gang med at fremstille en specialopgave til et omklædningsrum hos Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter.

- Vi er ikke kommet helt på plads endnu - det er en stor opgave - og der er travlhed, især for Rasmus og Hjermind Smedie, siger Morten Skamris Jeppesen, og peger på diverse maskiner til pladebearbejdning samt gammeldags drejebænke og fræsere ud, mens han viser rundt.

At begge firmaer ikke har lige travlt skyldes, langt hen ad vejen, det samme - nemlig corona.

Annonce

Har travlt

- Vi har meget travlt hos Hjermind Smedie, fordi der bygges meget for tiden. Også hos de private kunder kan man mærke, at folk er hjemme og gerne vil have ting ordnet, siger Rasmus Kirkegaard, der for tiden har to ekstra mand indlejet.

Hos BS-i er der mere stille.

- Det er fordi, vi mest har industrikunder. De vil ikke have os ind på grund af risikoen for smitte, medmindre det er meget nødvendigt, siger Morten Skamris Jeppesen.

De to smedevirksomheder er endnu ikke helt kommet på plads, indrømmer Morten Skamris Jeppesen, men det skyldes først og fremmest travlhed. Foto: Morten Pedersen

Der er dog også opgaver, der bare skal løses, og lige nu hjælper BS-i med at flytte Holmris B8 fra Martin Bachsvej til firmaets nye lokation i Silkeborg.

For begge virksomheders vedkommende er den lokale tilknytning samt hurtig udrykning vigtig.

- Vi forsøger hos begge virksomheder at have så bred en kundegruppe som mulig, og så er vi gode til at rykke rimelig hurtigt ud, hvis lokummet brænder hos en kunde, siger Rasmus Kirkegaard, der så vidt muligt forsøger at holde sig i lokalområdet.

Rasmus Kirkegaard er glad for den synergieffekt, det giver at være to virksomheder under samme tag.  Foto: Morten Pedersen

- Det er mest praktisk, for der er for meget spildtid på kørsel, hvis alle ens opgaver ligger i Aarhus. Vi vil også begge hellere have mange små opgaver end få store.

Annonce

Samme navn

Hjermind Smedie er et gammelt lokalt firma, som inden Rasmus Kirkegaard overtog det, var ejet af Agner Hølledig i Hjermind. Firmaet var i en kort periode på tre år ejet af et sjællandsk firma, men det gik ikke godt, og Rasmus Kirkegaard, der er udlært hos Hjermind Smedie og fulgte med salget, overtog virksomheden, der var helt i knæ efter finanskrisen.

Og selvom han nu har flyttet landsby-smedien til Bjerringbro, så regner han med at fastholde navnet Hjermind Smedie - eftersom alt andet stadig er ved det samme inklusiv det frugtbare samarbejde med Morten Skamris Jeppesen og BS-i.

Og derfor overvejer de to indehavere heller ikke umiddelbart at udvide forretningen med flere ansatte - heller ikke selvom de hver især har travlt.

- Ingen af os er født til at sidde på kontor. Vi skal ikke have ret mange flere folk, før vi får for mange administrative opgaver, og det går ikke. Vi vil begge gerne ud at bevæge fingrene lidt, skrue i noget og møde vores kunder, siger Morten Skamris Jeppesen med et bredt grin.


Ingen af os er født til at sidde på kontor. Vi skal ikke have ret mange flere folk, før vi får for mange administrative opgaver, og det går ikke. Vi vil begge gerne ud at bevæge fingrene lidt, skrue i noget og møde vores kunder.

Morten Skamris Jeppesen, ejer, Bjerringbro Smede- og industrimontage, BS-i
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Stor tennissucces i Ulstrup

Bjerringbro Avis

Torvets Køkken er lukket

Annonce