Annonce
Bjerringbro Avis

Langå-firma producerer stalde til grise og giraffer

Fremtiden Staldinventar fejrer 30 års jubilæum, virksomheden er ejet af fabrikschef Jeanette Skjødsholm og direktør Kaj Jacobsen Foto: Anne Myrup Pedersen
Fremtiden Staldinventar A/S fejrer 30 års jubilæum med trofaste medarbejdere.
Annonce

Langå: Da Kaj Jacobsen sammen med 11 andre personer i 1989 startede firmaet Fremtiden Staldinventar, var det måske en smule modigt at kalde firmaet for Fremtiden. Men da de to kom fra firmaet Nutiden-Fænø, så var det oplagt at blive i den jargon, og nu hvor der er gået 30 år, ligger firmaet stadig på Rypevej i Langå, og det producerer stadig stalde.

Det er dog ikke helt så mange stalde som tidligere, i stedet er det meget større stalde, for virksomheden har også mærket, at landbruget i Danmark gennem de seneste tre årtier er fordelt på færre, men meget større bedrifter en ordre på en stald til mellem 200 og 300 køer er ikke unormalt. Dertil kommer en del stalde til udlandet primært til Skandinaven.

Siden 2012 har virksomheden også produceret gyllepumper, idet man opkøbte Samson Agros produktion af gyllepumper ud fra devisen, at det var den samme slutbruger som virksomhedens øvrige produkter.

- Vi lægger stor vægt på, vi ikke kun skal ansætte folk for en sæson, men at produktionen kører stabilt, så vi bevarer den opsamlede viden i virksomheden, så vi undgår fejl.

Kaj Jacobsen, direktør.

Annonce

Dansk produktion

Firmaet var fra starten i 1989 ejet af 12 personer, de fleste solgte efterhånden deres aktier, og for ti år siden købte den 50-årige fabrikschef Jeanette Skjødsholm 25 procent af aktierne, mens direktør Kaj Jacobsen, som er 72 år, ejer resten.

Kaj Jacobsen er ansigtet udadtil og har ansvaret for salget, mens Jeanette Skjødsholm har ansvaret for produktionen og medarbejderne. Dog får hun også flere og flere opgaver i salgsafdelingen. Hun kom til virksomheden i 2005 og var med til at opbygge den tekniske afdeling.

Ejerne lægger stor vægt på, at der er tale om dansk produktion, og det firmaet ikke selv kan producere, får de lavet hos underleverandører og gerne i lokalområdet.

- Vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og ved at få lavet det lokalt, kan vi sikre den gode kvalitet, siger Jeanette Skjødsholm.

De knap 30 medarbejdere har alle arbejdet på virksomheden i mange år, foruden direktøren selv har to andre, Niels Åge Koudal og Jørgen Pedersen været med helt fra starten. I gennemsnit har medarbejderne været ansat i mere end 15 år.

- Vi lægger stor vægt på, at vi ikke kun skal ansætte folk for en sæson, men at produktionen kører stabilt, så vi bevarer den opsamlede viden i virksomheden, så vi undgår fejl, tilføjer Kaj Jacobsen, som glæder sig over, at overgangen fra blyant og papir til digitale arbejdsværktøjer og muligheden for at tegne i 3D samt teknisk dokumentation har reduceret antallet af fejlproduktioner.

Og så er der sjældent brug for at køre noget til 'kirkegården', hvor varer med fejl tidligere endte.

Annonce

Girafstalde

Langå-firmaets produktion er fordelt på fire grupper, stalde til heste, kvæg, svin og gyllepumper, desuden er der specialopgaver med stalde til blandt andet giraffer og zebraer.

Girafferne i både Københavns Zoo, Knuthenborg Dyrepark, Odense Zoo og en dyrepark i Kristiansand i Norge bor i stalde, som er lavet af Fremtiden Staldinventar. Staldene til girafferne er seks meter høje, og foruden stålrammerne er væggene beklædt med egetræ fra gode danske egetræer.

I den mere eksotiske afdeling har regeringen i Uganda købt en stald til 250 køer, og til en kunde i Grønland har Fremtidens Staldinventar produceret fårestalde, hvor man laver stålbæringen til gulvet, mens plastristen som lægges oven på stålbæringen, produceres ude i byen. Væggene i staldene laves af plader lokalt på Grønland. Andre specialopgaver er at lave døre og vinduer, hvor firmaet tager ud til kunden og måler op, for at sikre at det bliver, som kunden ønsker.

Hos Fremtiden Staldinventar tænker man også helt konkret på fremtiden.

I øjeblikket er 25 procent af firmaets produktion til eksport, senest har man solgt 13 gyllepumper til en storbonde i Ukraine, og i to måneder har de fleste af medarbejderne i produktionen været optaget af producere stalde til en ny landbohøjskole i Norge, og håbet er, at eksporten med tiden kan stige, og især satser firmaet på større eksport af gyllepumper.

Kleinsmed Nichlas Christensen er en af de knap 30 medarbejdere på virksomheden.
Girafstaldene er seks meter høje, her står fabrikschef Jeanette Skjødsholm ved porten. Privatfoto
Niels Åge Koudal har været med siden, Fremtiden Staldinventar i Langå startede i 1989.
Fremtiden Staldinventar laver stalde til både køer, svin og heste.
Fremtiden Staldinventar i Langå har 30 års jubilæum.Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Bjerringbro Avis

Isfuglen lukker midlertidigt

Bjerringbro Avis

Ny medarbejder i Jyske Bank

Annonce