Annonce
Bjerringbro Avis

Langås nye stibro indviet med massivt besøg

Borgerne mødte talstærkt op søndag til indvielse af den nye bro i Langå. Foto: Anne Myrup Pedersen
Masser af mennesker fik søndag trykprøvet den nye gangbro, der slynger sig over skinnerne i Langå. Broen blev indviet, den røde snor blev rykket over, og der var taler og sang og hyggelig komsammen.
Annonce

Langå: Så er gangbroen over skinnerne ved Langå Station behørigt indviet. Det skete søndag med masser af mennesker, borgmestertale, overrivning af rød snor, sang og taler.

En bro, der har været talt om i mands minde, og som borgerne har savnet. Nu er den her, og man kan vist roligt sige, at den nye stibro blev eftertrykkeligt trykprøvet, for alle gæsterne til indvielsen gik over den. Lidt forsigtigt, ganske vist, for et skilt forkyndte: "Glat i vådt føre", så mange lod lige fødderne skride prøvende henover den blå belægning, og ja, der var lidt glat, så overgængerne passede godt på.

En af byens borgere, Rie Braard, der har boet i Langå i nogle og 30 år, udtrykte tilfredshed med broen:

- Det er et kæmpe potentiale for byen, fordi broen binder byen sammen. Dem, der bor på den anden side, kan nu smutte over, og det, der før var en død ende i Bredgade, er nu pludselig blevet til en del af en rundtur. Jeg tror, at det vil give et helt andet liv til den ende af byen, og det vil også være godt for campingpladsens gæster, siger Rie Braad, inden hun med en smuk, lys sangstemme synger med på Langå-sangen fra 2018, 2Jorden synger i Langå", skrevet af Louise Svane og Martin Ottosen.

Borgmester Torben Hansen (S) instruerer nogle af Langås yngste borgere i at hive den røde snor over, så gangbroen kan blive behøringt indviet. Foto: Lone Hammer Sørensen
Annonce

Langå bindes tættere sammen

I borgmester Torben Hansens (S) tale, lagde han ikke skjul på, at han syntes, at det er et fint resultat med den nye bro:

- Efter en skøn tur gennem Egeskoven står vi nu foran stibroen. Når man tænker over det, er det faktisk fantastisk, at vi lige om lidt officielt binder Langå endnu tættere sammen. Nogle vil også sige langt om længe, allerede i 1928 blev der talt om det første gang, og i 1952 blev det lidt mere alvorligt. Ting tager tid, men resultatet er så godt, lød det fra borgmesteren, mens forsamlingen stod og skuttede sig i kulden, som de tændte fakler, placeret i jorden, ikke kunne jage på flugt.

- Der er heller ikke nogen tvivl om, at det bliver en rigtig stor gevinst for byen, ikke kun for jer, der bor i byen, men også for pendlere, turister og andre besøgende. Nu er der nem og lovlig adgang fra Skovlyst til stationen. Egeskoven og den smukke å-natur kommer tættere på den sydvestlige ende af Langå. Det bliver nemmere for skolebørn, og turister kan stå af toget og tage ned for at fiske, nyde Egeskoven, sagde Torben Hansen, inden han takkede alle, der havde gjort dagen mulig og derefter instruerede byens børn i, hvordan de kunne rykke den røde snor over og indvie broen.

Fællessang og hygge på broen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Taler og sange var der flere af, da den nye bro blev indviet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den nye bro holdt til rigtig mange mennesker på én gang. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mange mener, at den nye bro et er stort aktiv for Langå, der nu er bedre bundet sammen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Talerstolen var lidt utraditionel. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce