Annonce
Bjerringbro Avis

Leder af Ans Idræts & Kulturcenter har sagt op

Som centerleder har Axel Olsen mange opgaver i Ans Idræts & Kulturcenter. Arkivfoto: Morten Dueholm
Axel Olsen er træt af forskelsbehandling mellem hallerne - han stopper 1. oktober
Annonce

Ans: Axel har sagt op. AIKC er uden leder. Sådan har snakken de seneste dage lydt i Ans og omegn efter, at lederen af Ans Idræts & Kulturcenter Axel Olsen har afleveret sin opsigelse. Han stopper 1. oktober.

- Kæmp for AIKC, min opsigelse er en bagatel. Sådan skrev han i et opslag på facebook lørdag klokken 23.18. Bagatel er nok underdrevet efter de mange kommentarer, som både dette opslag og flere andre skriverier på facebook har givet.

Axel Olsen er ikke overrasket over, at mange folk har reageret.

- Brugerne ved jo ikke så meget om, hvordan tingene fungerer. Folk kommer jo for at hygge sig i centret, men nu kan de se, hvor meget arbejde det kræver, at drive centret, siger Axel Olsen, som de seneste dage har fået mange sms'er og telefonopkald.

Annonce

Forskelsbehandling

Konflikten er ikke ny. Det handler om forskelsbehandling, at de store haller i Silkeborg Kommune får langt flere penge end AIKC.

- Vi har jo arbejdet på at få en løsning siden 2016. I første omgang troede jeg jo bare, at det kunne ændres. Men selv om jeg har skrevet til borgmester Steen Vindum og andre politikere flere gange, så er der ikke sket noget.

- Jeg har arbejdet min røv ud af bukserne, og jeg er slidt, derfor har jeg sagt op, siger Axel Olsen, som ikke vil ende som den sure og frustrerede centerleder.

- AIKC skal nok klare sig uden mig. Nye folk kan jo komme med god energi og gøre det bedre end mig, siger han med henvisning til den gamle sætning, at ingen er uundværlige.

Han er 63 år og og kan gå på efterløn. Han ved nu ikke, hvad han skal lave.

- Jeg er sikret, så folk skal ikke have ondt af mig. Men jeg vil kæmpe for AIKC, så længe jeg kan, siger han.

Annonce

Frivillige

På hele byens vegne ærgrer Axel Olsen sig over, at politikerne ikke har mere forståelse for behovet for flere penge til det lokale idrætscenter.

- Det er jo mærkeligt, at når den undersøgelse, som BDO Scanrevision har lavet, viser, at vi skal have omkring 550.000 kroner ekstra om året i tilskud for at drive centeret, og så sætter politikerne en ramme op for en ti procents stigning/fald for at få det hele til at gå op. Det hører jo ingen steder hjemme, når vi kan se at både Arena Midt i Kjellerup og Thorning Hallerne får mange flere penge, siger han.

Foruden Axel Olsen er der en medarbejder på trekvart tid. Dertil kommer de op mod 200 frivillige.

- Men de skal jo også sættes i arbejde, de kan ikke selv stå med opgaverne. Reelt bør vi have penge til halvanden ekstra medarbejder, for at få det til at hænge sammen, siger Axel Olsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

RenStil i Langå

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Indvielse: "Broen er en gave"

Bjerringbro Avis

Betina og de røde modeletter

Bjerringbro Avis

Stadig plads på tennisbanen

Bjerringbro Avis

Minister besøger Tange Sø

Bjerringbro Avis

Jubilarer på Grundfos

Annonce