Annonce
Bjerringbro Avis

Lektiefri 2-årig HF på Bjerringbro Gymnasium

Til sommer udklækkes de første hf-studenter i Bjerringbro. De nye elever, der starter hf efter sommerferien, slipper for dag til dag lektier. Arkivfoto: Morten Dueholm
Forventningen er, at elever bliver mere motiveret i undervisningen, hvis dag til dag lektien droppes.

Bjerringbro: Kampen er gået ind for at tiltrække elever til start på ungdoms-uddanelserne efter sommerferien. Lige nu inviteres der indenfor på skolerne - dog ikke som vanligt ved store åbenhus-arrangementer - men derimod ved hjælp af planlagte besøg eller gennem virtuelle-rundture.

Det er også tilfældet hos Bjerringbro Gymnasium, der holder en virtuel info-aften den 26. januar.

Her præsenteres de fire studieretninger, BeGlobal, BeSciense, STX-Business og hf.

August 2021 bliver tredje gang, man optager elever på HF på Bjerringbro-gymnasiet, og for at gøre studieretningen endnu mere interessant han man hentet inspiration andre steder fra i landet og besluttet at gøre HF-linjen på Bjerringbro Gymnasium for lektiefri.

- Gymnasier landet over har haft gode resultater med lektiefri hf. Derfor skal hf-eleverne på BG også tilbydes denne arbejdsmetode, fortæller Klaus Daugaard Løkke, der e uddannelsesleder for hf på det lokale gymnasium.


Vi forventer dog, at når dag til dag lektien næsten forsvinder, så får eleverne mere overskud til de skriftlige afleveringsopgaver, som de også kan nå at arbejde med i studietidstimer, så både fritidsaktiviteter og et lille erhvervsarbejde kan nås

Klaus Daugaard Løkke, uddannelsesleder for hf på Bjerringbro Gymnasium


Erfaringer viser, at det er motiverende for både elever og undervisere at samarbejde i timerne, uden at der har været en dag til dag lektie. Motivationen øges og det faglige udbytte bliver stort.

Annonce

Forsøg i gang

- Når den faglige og personlige trivsel øges, så har det også en positiv effekt på det sociale samvær – det betyder også rigtig meget for de unge. Social trivsel er en stor del af et godt ungdomsliv, siger Klaus Daugaard Løkke og fortsætter:

- Når det faglige udbytte er stort, og måske endda større, så skyldes det netop den mere effektive tilstedeværelse i undervisningen. Vi forventer en god og aktiv deltagelse.

HF-elverne undgår dog ikke helt at skulle arbejde hjemme, for der vil stadig være en række obligatoriske skriftlige afleveringsopgaver, som skal skrives hjemme.

- Vi forventer dog, at når dag til dag lektien næsten forsvinder, så får eleverne mere overskud til de skriftlige afleveringsopgaver, som de også kan nå at arbejde med i studietidstimer,  så både fritidsaktiviteter og et lille erhvervsarbejde kan nås, siger Klaus Daugaard Løkke.

Den nye form for HF, uden lektier, betyde ikke, at man kommer sovende til en studenterhue med lyseblåt bånd på Bjerringbro Gymnasium, men man kan sagtens nå at sove mindst otte timer om natten, siger Klaus Daugaard Løkke med et smil.

Metoden er velafprøvet på Tønder Gymnasium, som har vejledt Bjerringbro Gymnasium, der allerede kører den lektiefrie hverdag i forsøg med de nuværende HF-elever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Orgelkoncert i Bjerringbro Kirke

Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Annonce