Annonce
Bjerringbro Avis

Lille pige med store drømme: Carolines fingerstrik skal blive til pony og pilotuddannelse

Otte-årige Caroline Heerwagen-Jensen elsker at fingerstrikke, og nu er hun begyndt at sælge de skåle og kurve, hun fremstiller.  Foto: Morten Pedersen
Caroline er kreativ, og hun drømmer om at spare penge sammen til både en hest og et flycertifikat.

Mammen: Caroline Heerwagen-Jensen fra Mammen er kun otte år - snart ni, men hun har to kæmpe ønsker i livet - begge kræver penge - mange penge - så hvad gør man så.

Når man er Caroline, så vælger man at bruge sine kreative evner og fingerstrikke en masse skåle, som derefter sælges.

- Jeg vil gerne have et flycertifikat og være pilot, når jeg bliver stor, og så ønsker jeg mig også en pony, men det koster alt sammen penge, siger den lille lyshårede pige med fregner på næsen, mens hun sidder i sofaen i hjemmet på Mammen Byvej og fingerstrikker.

Annonce

Lange pølser af fingerstrik smyger sig hen over sofaen og ned på gulvet, og henne ved vinduet står en række af de skåle og vaser, som hun sammen med sin mor Ea Heerwagen har fremstillet.

Det hele begyndte, da Caroline, ligesom alle andre skolebørn i landet sidste år blev sendt hjem for at sidde bag ved computeren i stedet for at møde op i klasselokalet.

- Vores lærer bad os lave et kreativt projekt, og jeg lærte at fingerstrikke, fortæller Caroline, der fik lavet en skål og senere også en stor dukke - som bærer navnet Celina samt en noget usædvanlig hat.

I alle tre projekter indgik fingerstrik, og nu er det blevet en hobby, som Caroline kaster sig over hver dag, ofte når hun kommer hjem fra skole, eller når hun sidder og hygger sammen med sin mor foran fjernsynet.

Skålene bliver lavet i forskellige størrelser og farver og solgt via facebook.  Foto: Morten Pedersen

Når Caroline har valgt garn og fingerstrikket de lange pølser, beslutter hun, sammen med sin mor, hvordan designet skal være, og så hækler Ea Heerwagen fingerstrikken sammen, så det bliver til eksempelvis skåle.

Kreativ familie

- Jeg hjælper til og gør det, som Caroline ikke kan klare selv, men det er hendes design og hende, der vælger farver samt sætter ord på de opslag, vi laver på facebook, sige Ea Heerwagen.

Skålene bliver nemlig sat til salg på Eas facebook-side, og indtil videre går de som varmt brød.

- Jeg er også i gang med at fingerstrikke et tæppe til en kattekurv, der er blevet bestilt, siger Caroline stolt, mens hun med stor koncentration strikker videre.

- Det kræver tålmodighed, men jeg er glad for, at jeg har fundet noget, jeg kan lave sammen med min mor, siger hun.

Caroline har masser af ideer til, hvad de farverige kurve kan bruges til.

Hobbyen med at strikke deler hun med sin mor Ea Heerwagen. Foto: Morten Pedersen

- Det her er en god frugtkurv, bare ikke til udskåret vandmelon, og den her kan man eksempelvis have sine nøgler i, sige hun og viser to kurve - den ene stor - den anden lille - frem.

Det med at være kreativ ligger lidt til familien, både Carolines mor og far er kreative og også den ældre generation bruger meget tid på at strikke, hækle og knytte.

- Det er også derfra, at vi har fået en masse garnrester, men der var også en sød ældre dame, der købte en skål og derefter gav os en stor pose med garn, fortæller Ea Heerwagen.

Selv er hun også lykkelig over, at hun deler en kreativ hobby med Caroline - også selvom de godt kan være uenige om nogle ting.


Det kræver tålmodighed, men jeg er glad for, at jeg har fundet noget jeg kan lave sammen med min mo

Caroline Heerwagen-Jensen


- Ta' nu den mærkelige hat hun har lavet, siger Ea Heerwagen og løfter op i det, der nærmest må betegnes som en hjemmelavet rastafari-paryk lavet af garn.

- Den er fin, men jeg synes jo, at det er spild af garn. Jeg ville gerne, at Caroline pillede den fra hinanden, så vi kunne genbruge garnet, men der er hun ikke enig, siger Ea Heerwagen og kigger på Caroline, der sender tydelige signaler om, at det skal mor ikke bestemme.

Caroline har både lavet dukken, der bærer navnet Celina og den sjove rastafari hat, som hun bærer. Foto: Morten Pedersen

- Det er svært, når man har brugt lang tid på det. Også selvom jeg godt ved, at jeg ikke kommer til at bruge den, siger hun og smiler.

Heldigvis er der stadig masser af garn at tage af - så Caroline er beskæftiget, og drømmen om ponyen og pilotuddannelsen lever stadig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

LOF-afdelinger fusionerer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Vellykket veterantræf i Ans

Bjerringbro Avis

Sankthans med coronapas

Bjerringbro Avis

Danmarks første havvindmølle fylder 30 år: Håb om at havvindmølle kan blive til kunstværk på Energimuseet i Tange

Bjerringbro Avis

Guitarkoncert i kirken

Annonce