Annonce
Bjerringbro Avis

Lodsejere har sagt ja til vådområde

Det er i dette område, at der skal oprettes et kvælstofvådområde. Foto: Christine Krüger Hansen
Ilsø Mose bliver omlagt til et kvælstofvådområde i 2020 eller 20121.
Annonce

Hjorthede: Det er vigtigt for miljøet, at der oprettes flere kvælstof-vådområder, der skal bidrage med en reduktion af kvælstofudledning, og i Viborg Kommune er man godt i gang.

Kommunen havde fået tilsagn fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen til at undersøge mulighederne for at etablere et vådområde ved Ilsø tæt ved Hjorthede og efter en forundersøgelse viser det sig, at det er muligt at etablere et vådområde på 15,9 hektar med to søer på i alt 4,76 hektar.

Alle lodsejere, der er involveret, har accepteret, at der arbejdes videre med projektet, og Viborg Kommune har derfor søgt staten om støtte til at gennemføre projektet. Der forventes svar på ansøgningen i løbet af efteråret 2019.

Hvis alt går som planlagt, er der mulighed for at gennemføre projektet i sommeren 2020 eller 2021. Inden projektet kan gennemføres, skal der laves bindende aftaler om erstatning og gennemførelse af projektet med hver enkelt lodsejer.

Vådområdeordningen er baseret på frivillighed. Lodsejerne tilbydes blandt andet jordfordeling og 20-årig fastholdelsestilskud som kompensation for deltagelse i projektet.

Projektet er støttet af Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne og Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce