Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal dykkerklub: Vi er hjemme kvart over

Tommy Schøler-Troelsen, der her står ved klubbens båd, er formand i Bjerringbro Dykkerklub. Foto: Christine Krüger Hansen
Det er tidskrævende at dykke, men Bjerringbro-klubben har et rigtigt godt fællesskab og kommer langt omkring.
Annonce

Bjerringbro: Hvis man i forbindelse med en ferie har erhvervet sig et dykkercertifikat, og det nu blot ligger i en skuffe, eller man bare er enormt fascineret af, hvad der er under overfladen i de danske have og søer, så er der ingen grund til at søge mod fjerne kyster.

For selvom Bjerringbro ligger inde midt i landet, og det nærmeste, man kommer det våde element, er det, der kommer ned fra oven, eller en gå- eller sejltur langs Gudenåen, så ligger der på Pilevej en dykkerklub, hvor der for tiden er 40 medlemmer tilknyttet.

Dykkerklubben blev oprettet i 2003 og har således en del år på bagen, og det betyder også, at klubben gennem tiden har fået samlet en masse udstyr, og det kommer nye og gamle medlemmer til gode.

Klubbens medlemmer dykker i alle de danske farvande. Hvert år tager de også på ture til udlandet. Privatfoto

Sidste skud på stammen er en ny påhængsmotor til klubbens 20 fods gummibåd, der ofte bruges til at fragte dykkerne ud på havet, til de steder, der dykkes.

- Selvom vi ligger midt inde i landet, så er der ikke mere end en times kørsel til havet - uanset hvilken vej vi kører, siger Tommy Schøler-Troelsen, der er formand for klubben.

Annonce

Røverhistorier

Klubben har et ugentligt møde, hvor medlemmerne mødes på Pilevej.

- Nogle gange tager vi ud på fyraftensdyk, men andre gange bruges klubaftenen til et foredrag, eller også mødes medlemmerne bare for at rode med noget udstyr eller planlægge en weekendtur. Og ja, så bliver der naturligvis delt en masse røverhistorie fra tidligere dyk, fortæller Tommy Schøler-Troelsen og smiler.


Og ja, så bliver der naturligvis delt en masse røverhistorie fra tidligere dyk.

Tommy Schøler-Troelsen

For mig har dykning en afstressende effekt - ikke mindst på grund af den helt særlige stilhed under vandet, og derudover finder jeg det liv, der eksisterer under overfladen spændende.

Tommy Schøler-Troelsen


Medlemmerne har det rigtig sjovt sammen, og på grund af sikkerheden kommer de også tæt på hinanden.

- Vi dykker jo altid to og to. Vi har ansvaret for hinanden, og det sikkerhedsaspekt betyder altså også noget for kammeratskabet, siger Tommy Schøler-Troelsen, der først selv stiftede bekendtskab med dykning i 2013.

Der er mulighed for at låne udstyr hos dykkerklubben, når man starter som nyt medlem. Foto: Christine Krüger Hansen

- Det var min kæreste, der introducerede mig til sporten, og efter et prøvedyk i Langå friluftsbad var jeg solgt til stanglakrids, siger han med et grin.

For ham er der flere årsager til, at dykning fascinerer.

- For mig har dykning en afstressende effekt - ikke mindst på grund af den helt særlige stilhed under vandet, og derudover finder jeg det liv, der eksisterer under overfladen spændende. Ofte tror folk, at det danske farvand er grumset og trist, men der er masser af liv og farve i havet, siger han, der ofte dykker ved Lillebælt og ud for Djurslands kyst.

Annonce

Plus 40

Der bliver dog dykket alle mulige steder også i danske søer samt i Limfjorden.

- Nogle af medlemmer er til vragdyk andre til natur - ofte kombineres det, siger Tommy Schøler-Troelsen og beretter om, at klubbens medlemmer også tager på ture til udlandet sammen.

Klubben er altid på udkig er flere medlemmer, men Tommy Schøler-Troelsen erkender også, at dykning ikke er for alle.

Bjerringbro Dykkerklub har eksisteret siden 2003. Foto: Christine Krüger Hansen

- Vores medlemmer er oftest plus 40 år, og det hænger mere end noget sammen med, at det er en tidskrævende hobby. Vi har et fast udtryk, der hedder: "Vi kommer hjem kvart over". Det   understreger, at man ved aldrig helt, hvor lang tid der går, og at man kommer hjem, når man kommer hjem, hvilket sjældent er foreneligt med små børn og familie, siger Tommy Schøler-Troelsen.

Alle er dog velkommen i dykkerklubben, og selvom det på sigt godt kan være en lidt dyr interesse, i forhold til køb af udstyr, er der ikke fra starten de store udskrivninger.

- Hvis man melder sig ind i dykkerklubben, har man mulighed for at låne udstyr det første halve år. Så kan man lige føle sig frem samt få hjælp af andre medlemmer til, hvad for noget udstyr, man skal investere i, siger Tommy Schøler-Troelsen og tilføjer, at man skal regne med at købe udstyr for mellem 15 og 20.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

bjBarokmusik i kirken

Annonce