Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal folketingspolitiker: Arbejdsgruppen for Tange Sø er en fiasko

Kristian Pihl Lorentzen (V) havde i august 2020 inviteret miljøminister Lea Wermelin (S) til et besøg på Gudenaacentralen og ved Tange sø. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Lokalt folketingsmedlem mener, at Danmarks Naturfredningsforening har spillet dobbeltspil i Tange Sø-arbejdsgruppen.

Tange: Det er ikke kun Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V), som er både overrasket og rystet over, at Danmarks Naturfredningsforening, har afleveret en ret skarp mindretalsindstilling om Tange Søs fremtid. Også folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzens (V) kritiserer DNs fremgangsmåde.

- Arbejdsgruppen for Tange Søs fremtid er en fiasko. Danmarks Naturfredningsforening har spillet dobbeltspil, lyder hans kritik af den arbejdsgruppe, som siden efteråret har arbejdet med forslag til, hvordan søen og Gudenåen kan opfylde EU's vandrammedirektiv, og som søndag afleverede forslag om søens fremtid.

Gruppen blev på opfordring fra Danmarks Naturfredningsforening, DN nedsat af miljøminister Lea Wermelin (S) efter hendes besøg ved Tange Sø i august 2020.

- DN har manipuleret arbejdsgruppen helt uden vilje til at bøje enderne. Det var tydeligt, da DN's vicepræsident og formand for arbejdsgruppen Sebastian Jonshøj efter fem møder i arbejdsgruppen aftalte et bilateralt møde med borgmester Ulrik Wilbek i håb om at få ham med i flertalsindstillingen til ministeren. Jeg er ikke tryg ved DN, siger Pihl Lortenzen.

Annonce

Rabiat indstilling

Allerede fra arbejdsgruppen start gav han udtryk for, at han var bekymret for, at det var DN, som skulle have formandsskabet i arbejdsgruppen.

- Nu kan man så ser resultatet, at DN efter at have sendt arbejdsgruppens  flertalsindstilling afleverer sin egen langt mere rabiate mindretals-indstilling. Det skriger jo til himlen, for DN har spillet dobbeltspil i arbejdsgruppen. De har troet, at de kunne manipulere rundt med alle, siger han.


Nu kan man så ser resultatet, at DN efter at have sendt arbejdsgruppens  flertalsindstilling afleverer sin egen langt mere rabiate mindretals-indstilling. Det skriver jo til himlen, for DN har spillet dobbeltspil i arbejdsgruppen. De har troet, at de kunne manipulere rundt med alle.

Kristian Pihl Lorentzen, MF.


Sebastian Jonshøj afviser kritikken fra Pihl Lorentzen og pointerer, at antallet af forslag er reduceret fra 40 til 15.

- Jeg betragter bestemt ikke arbejdsgruppen som en fiasko. Vi har ført gode drøftelser, hvor alle parter har haft rig lejlighed til at udtrykke sine holdninger og kommentere på andres, og vi har fået foretaget faglige vurderinger af en masse løsningsforslag, som dermed er reduceret til væsentlig færre, siger han.

- Hvis der herskede en forventning om, at DN ved tildeling af formandskabet for gruppen, skulle tilsidesætte sine egne holdninger, så må jeg skuffe. Det har vi naturligvis aldrig indvilget i eller givet nogen grund til at tro, lyder kommentaren fra Sebastian Jonshøj.

Pihl Lorentzen mener, at ministeren nu bør vælge to-tre mulige løsninger af konflikten og Tange Søs fremtid og få dem analyseret til bunds, før Folketinget beslutter, hvad der skal ske med søen. ,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce