Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal fond sikrer foreningers vækst i en corona-tid

Formand for Foreningen Bjerringbro Elværk - Tonni Birk Sørensen
325.000 kroner er blevet uddelt til lokale foreninger. Pegene skal bruges til at få flere børn og unge tilbage i foreningslivet.

Bjerringbro: Det var i september måned - efter en lang corona-nedlukning og en sommerferie - at Foreningen Bjerringbro Elværk begyndte at få anmodninger fra lokale idrætsforeninger og klubber, der bad om økonomisk støtte.

Dette satte tankerne i gang hos formand for Foreningen Bjerringbro Elværk, Tonni Birk, der også havde hørt på vandrørene, at klubber og foreninger havde udfordringer med at få deres medlemsantal op på samme niveau som før corona.

- Derfor besluttede vi i foreningen at åbne for en slags corona-pulje, som nødlidende klubber og foreninger kunne søge, fortæller Tonni Birk.

Annonce

Her kunne der søges om 25.000 kroner, og selv om der ikke var krav om en stor og forkromet ansøgning med vedlagte budgetter, så var der alligevel en række forudsætninger, der skulle opfyldes.

- Først og fremmest ville vi kun give penge til klubber og foreninger, der havde det formål at bruge pengene på at lokke flere børn og unge til at melde sig ind i klubberne. Hvordan de så havde tænkt sig at gøre det, ville vi dog ikke blande os i, forklarer Tonni Birk, der her tre måneder senere glæder sig over, at Foreningen Bjerringbro Elværk har delt penge ud til 13 forskellige ansøgere.

Det vil sige, at der alt i alt er uddelt 325.000 kroner i det, der af fonden kaldes for corona kick-off donationer.

Nak og æd på Kjællinghøl

Nogle af ansøgerne er klubber og foreninger, som tidligere har modtaget bidrag fra elværksforeningen, men det glæder Tonni Birk, at der også er nye ansøgere, der også har været ganske fantasifulde i forhold til, hvad pengene skal bruges til.

- Vi har for eksempel fået en ansøgning fra Gudenådalens Jagtforening, der har fået ideen til at holde et arrangement på Kjællinghøl.

Ansøgere til corona kick off donation fra Foreningen Bjerringbro Elværk

Der er 13 foreninger og klubber, som har søgt midler:

 • Bjerringbro Tennisklub
 • Bjerringbro BMX Klub
 • Bjerringbro Gymnastikforening
 • Nørreå Bordtennis
 • KFUM spejderne
 • Skyttekreds Bjerringbro
 • Gudenådalens Rideklub
 • Bjerringbro FH
 • MTB Bjerringbro
 • BIF Fodbold
 • Bjerringbro Styrkeløfterklub
 • Gudenådalens Jagforening
 • FDF Bjerringbro

Tilbuddet er naturligvis målrettet de unge og er et "nak og æd-arrangement", der udover at være inspireret af den populære tv-udsendelse også får besøg af én af værterne nemlig Jørgen Skouboe.

Gymnastikopvisning i Løgstruphallen. Jumping Fitness. Foto: Johan Gadegaard

- Formålet hos jagtforeningen er at skabe en dag for både børn, unge samt deres forældre og  give en natur- og jagtoplevelse og samtidig skabe nogle relationer, som forhåbentligt lokker flere til at blive medlem af foreningen, siger Tonni Birk.

Han er positiv over, at der er ansøgere, som elværksforeningen ikke har set før, men lægger ikke skjul på, at der faktisk gik et stykke tid, før de første ansøgninger trillede ind.

- Vi sad længe og ventede, siger han og peger på en anden ansøgning, som har fået 25.000 kroner.

Annonce

Særlige trampoliner

Det er Bjerringbro Gymnastikforening, der har besluttet sig for med de ekstra penge at oprette hold med den nye spændende aktivitet kaldet "Jumping fitness"- der især er målrettet unge mennesker.

Først og fremmest ville vi kun give penge til klubber og foreninger, der havde det formål at bruge pengene på at lokke flere børn og unge til at melde sig ind i klubberne.

Tonni Birk, formand for Foreningen Bjerringbro Elværk

Aktiviteten krævede særlige trampoliner, og at instruktører uddannes indenfor disciplinen.

- Vi håber, at aktiviteten sætter endnu mere gang i vores forening, så vi kan få de unge op og ud i foreningen igen efter en lang nedlukning. I skrivende stund har vi fået cirka 60 procent af vores medlemmer tilbage i foreningen, og ved at tilbyde nye aktiviteter håber vi på at gøre os mere attraktive og dermed tiltrække nye medlemmer, skrev kasserer i Bjerringbro Gymnastik Forening, Leif Thomassen i ansøgningen tilbage i september måned.

For Tonni Birk og resten af bestyrelsen i Foreningen Bjerringbro Elværk handler corona kick-off donationerne også om at få børnene og de unge mennesker aktiveret.

- Hvis vi, med disse donationer,  kan få få bare nogle af de børn og unge aktiveret, der ellers bare går og hænger nede på pladsen - uden at foretage sig noget fornuftigt, så vil jeg sige, er vi er lykkes med vores mission, siger Tonni Birk glad.

Annonce
Bjerringbro Avis

Bilist glemte at bremse: 46-årig kvinde kørt på skadestuen med ondt i nakken

Annonce
Bjerringbro Avis

Hun har vundet adskillige priser: Nu kommer kendt forfatter til Viborg og fortæller om sin roman, der foregår lige her på egnen

Annonce
Bjerringbro Avis

Bjerringbro Bibliotek får læsehund til børn med læseudfordringer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst på ugen

Bjerringbro Avis

Hurtig aktion efter tumult og fyring: Varmeværk har fundet sin nye direktør - og det er en gammel kending

Bjerringbro Avis

Kunstværk til knap en million kroner: Snart kommer der strøm på lyskunsten Strøm

Bjerringbro Avis

Kviktest-center flytter i tom Aldi-butik

Bjerringbro Avis

Nybolig-mægler opruster i Randers og Bjerringbro

Bjerringbro Avis

Et dyt, en fuck-finger, en løftet kobling - og en kollision: 75-årig dømt for 'bagatel-agtig' påkørsel af Rasmus Paludan

Bjerringbro Avis

Fortsat succes hos Rydbergs MC i Aidt

Bjerringbro Avis

Ny udvalgsformand: Vi skal arbejde med, når fremtidens skole skal formes

Annonce