Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening giver 50.000 kroner, så børn og unge kan få nye fællesskaber og oplevelser

Foreningen Bjerringbro Elværk har på eget initiativ valgt at støtte børn og unge i Bjerringbro med 50.000 kroner. Pengene vil især blive brugt på særlige aktiviteter Klub Perronen. Foto: Lars holm
Pengene skal hjælpe nogle af de børn og unge i Bjerringbro, hvor der ikke er så mange resurser at hente i hjemmene.

Bjerringbro: Når Foreningen Bjerringbro Elværk giver penge til et projekt, er det ofte på baggrund af en ansøgning. Det kan være alt lige fra ønsket om at få nye redskaber til den lokale gymnastikforening eller større ansøgninger om udviklingsprojekter i byen, men uanset hvad, så er der en ansøgning.

Men her i corona-tiden blev bestyrelsen for elværksforeningen enig om, at den gerne ville give nogle penge til de unge i Bjerringbro, der havde det ekstra svært - uanset, at der ikke var kommet nogen ansøgning.

Derfor kontaktede formand for Foreningen Bjerringbro Elværk Tonni Birk, Michael Jensen der udover at være konstitueret skoleleder på Bøgeskovskolen også er involveret i Bjerringbro Byforum, Natteravnene samt BIF Fodbold. Således har han en stor berøringsflade og megen kontakt med netop børn og unge mennesker.

Annonce

- Tonni ringede til mig og sagde "Vi vil gerne gøre noget for de unge mennesker her i byen - hvad kan vi gøre. Hvad er det for nogle unge vi kan hjælpe, og hvad har de brug for", fortæller Michael Jensen, der herefter gik i tænkeboks.

Beløbet som Foreningen Bjerringbro Elværk tilbød lød på 50.000 kroner, og Michael Jensen besluttede sig for at kontakte Klub Perronen, der er Viborg Ungdomsskoles afdeling i Bjerringbro.

Michael Jensen, der er konstitueret skoleleder på  Bøgeskovskolen, har hjulpet elværksforeningen med at finde ud af, hvor pengene gør bedst gavn.  Arkivfoto: Morten Pedersen

- Perronen er et sted, hvor børn fra 4. klasse og op til 10. klasse mødes om eftermiddagen eller aftenen til en række spændende aktiviteter og samvær. Det er samtidig også en del af de børn, der går i klubben, der ikke er brugere af de mere gængse sportsklubber og foreninger, forklarer Michael Jensen, der tog kontakt til Lisbeth Vejlby, der er afdelingsleder hos Perronen.

Tanken var, at pengene skulle give klubben mulighed for at tilbyde børn og unge nogle flere aktiviteter, der så skulle være uden deltagerbetaling.

Rækker langt

- Lisbeth talte først med sine kollegaer om mulighederne og efterfølgende med de unge om, hvad de kunne tænke sig, og det er der kommet en lang række aktiviteter, udflugter og weekendture ud af, fortæller Michael Jensen, der håber, at pengene på den måde kan komme til at hjælpe nogle af de børn og unge, der hører til i den udsatte gruppe i Bjerringbro.

- Fordelen ved at samarbejde med Klub Perronen er, at her er der en institution, der har kontakt til de unge, og hvor der er voksne mennesker ansat, der også arbejder på de lidt skæve tidspunker - altså aften og weekend, siger Michael Jensen og fortsætter:

- På den måde skal pengene ikke gå til lønninger med derimod til deltagerbetaling og selve arrangementerne, og så rækker de jo lige pludselig langt.


Vi regner med at holde en drenge- og pigecamp i januar og februar måned, der strækker sig over tre dag, hvor de unge skal have det sjovt og udfordre egene evner, men også hvor der skal være fokus på dilemmaer, som de unge agerer i til hverdag

Lisbeth Vejlby, afdelingsleder hos Klub Perronen


- Med den her donation har vi muligheden for at tage nogle af de unge mennesker, der har svært ved at finde ind i foreningerne og give dem nogle fællesskaber, oplevelser og noget social læring, der måske på sigt kan dæmme op for de problematikker, som vi lige nu  oplever på Niels Due Jensens Plads, siger Michael Jensen.

Annonce

Giver den gas

Afdelingsleder Lisbeth Vejlby er meget taknemmelig for den flotte pengegave, som elværksforeningen har givet.

- Det er rigtig dejligt, at foreningen vil være med til at understøtte de unge i Bjerringbro, siger hun, der som sagt er gået i gang med at planlægge, hvad pengene helt præcist skal bruges til.

Faktisk har et hold 9. klasses-elever allerede været på kanotur på Gudenåen, mens en stor gruppe børn og unge har været på tur til Djurs Sommerland - med en meget beskeden egenbetaling.

- Vi regner med at holde en tre dages camp for drenge og en for piger i januar eller februar, hvor de unge skal have det sjovt og udfordre egne evner, men også hvor der er fokus på dilemmaer, som de unge agerer i til hverdag, forklarer Lisbeth Vejlby.

Deltagerne vil blive udpeget i samarbejde med skolen, så det er de unge, der trænger mest til at komme i fokus, der får tilbuddet.

- Derudover har vi snakket om en go-cart tur. Vi har jo nogle unge i bybilledet, der godt kan lide fart. Derfor tænker vi, at vi måske kan bløde lidt op for det ved at tilbyde dem at komme ud på en bane, hvor de gerne må give den gas, siger Lisbeth Vejlby.

Klub Perronen har ligesom så meget andet været lukket ned i forbindelse med corona, men i juni er klubben kommet godt i gang igen, og 55 ugen deltog i den seneste klubaften.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot: 18.000 æbleskiver var med til at give overskud på 80.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Kunstværk til halv million kroner har formodet levetid på fem år

Bjerringbro Avis

AFLYST: Julen synges ind af populært Viborg-kor

Bjerringbro Avis

Syng julen ind i Oasen

Bjerringbro Avis

I Bjerringbro er julemandens datter en trold

Bjerringbro Avis

Marked med suppe-smagsprøver

Bjerringbro Avis

Flot afskedsgave til Bjerringbro-rektor og til gymnasium

Bjerringbro Avis

Anne-Marie Busk starter sin egen mobil-frisørsalon

Bjerringbro Avis

Koncert i Grønbæk Kirke

Bjerringbro Avis

Fortsat kamp for sø: Fakkel-komsammen ved Tange Sø

Bjerringbro Avis

Julemanden kommer med tog til Langå

Bjerringbro Avis

Grøn varme i dit hus: Dit spildevand renses og genbruges i fjernvarmenettet

Bjerringbro Avis

Med fredslys og fællesskab starter julehyggen

Bjerringbro Avis

Grundfos sponserer klubber, der skulle have tjent penge på julefrokost

Bjerringbro Avis

Befærdet midtbygade igen åben for gennemkørsel

Bjerringbro Avis

Julehjælp: Koldt hjælpearbejde gav ny rekord for Lions-folk

Bjerringbro Avis

Genbrugsbutikken i Ulstrup fejrer 15 år

Bjerringbro Avis

Juletræet blev tændt i Thorsø

Bjerringbro Avis

Morgensang aflyses på grund af corona

Bjerringbro Avis

Tricktyve på spil: Energiselskab advarer mod falske medarbejdere

Bjerringbro Avis

CBRE Intego får ny serviceleder

Bjerringbro Avis

Julemarked på Ulstrup Slot

Annonce