Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal forening giver 50.000 kroner, så børn og unge kan få nye fællesskaber og oplevelser

Foreningen Bjerringbro Elværk har på eget initiativ valgt at støtte børn og unge i Bjerringbro med 50.000 kroner. Pengene vil især blive brugt på særlige aktiviteter Klub Perronen. Foto: Lars holm
Pengene skal hjælpe nogle af de børn og unge i Bjerringbro, hvor der ikke er så mange resurser at hente i hjemmene.

Bjerringbro: Når Foreningen Bjerringbro Elværk giver penge til et projekt, er det ofte på baggrund af en ansøgning. Det kan være alt lige fra ønsket om at få nye redskaber til den lokale gymnastikforening eller større ansøgninger om udviklingsprojekter i byen, men uanset hvad, så er der en ansøgning.

Men her i corona-tiden blev bestyrelsen for elværksforeningen enig om, at den gerne ville give nogle penge til de unge i Bjerringbro, der havde det ekstra svært - uanset, at der ikke var kommet nogen ansøgning.

Derfor kontaktede formand for Foreningen Bjerringbro Elværk Tonni Birk, Michael Jensen der udover at være konstitueret skoleleder på Bøgeskovskolen også er involveret i Bjerringbro Byforum, Natteravnene samt BIF Fodbold. Således har han en stor berøringsflade og megen kontakt med netop børn og unge mennesker.

Annonce

- Tonni ringede til mig og sagde "Vi vil gerne gøre noget for de unge mennesker her i byen - hvad kan vi gøre. Hvad er det for nogle unge vi kan hjælpe, og hvad har de brug for", fortæller Michael Jensen, der herefter gik i tænkeboks.

Beløbet som Foreningen Bjerringbro Elværk tilbød lød på 50.000 kroner, og Michael Jensen besluttede sig for at kontakte Klub Perronen, der er Viborg Ungdomsskoles afdeling i Bjerringbro.

Michael Jensen, der er konstitueret skoleleder på  Bøgeskovskolen, har hjulpet elværksforeningen med at finde ud af, hvor pengene gør bedst gavn.  Arkivfoto: Morten Pedersen

- Perronen er et sted, hvor børn fra 4. klasse og op til 10. klasse mødes om eftermiddagen eller aftenen til en række spændende aktiviteter og samvær. Det er samtidig også en del af de børn, der går i klubben, der ikke er brugere af de mere gængse sportsklubber og foreninger, forklarer Michael Jensen, der tog kontakt til Lisbeth Vejlby, der er afdelingsleder hos Perronen.

Tanken var, at pengene skulle give klubben mulighed for at tilbyde børn og unge nogle flere aktiviteter, der så skulle være uden deltagerbetaling.

Rækker langt

- Lisbeth talte først med sine kollegaer om mulighederne og efterfølgende med de unge om, hvad de kunne tænke sig, og det er der kommet en lang række aktiviteter, udflugter og weekendture ud af, fortæller Michael Jensen, der håber, at pengene på den måde kan komme til at hjælpe nogle af de børn og unge, der hører til i den udsatte gruppe i Bjerringbro.

- Fordelen ved at samarbejde med Klub Perronen er, at her er der en institution, der har kontakt til de unge, og hvor der er voksne mennesker ansat, der også arbejder på de lidt skæve tidspunker - altså aften og weekend, siger Michael Jensen og fortsætter:

- På den måde skal pengene ikke gå til lønninger med derimod til deltagerbetaling og selve arrangementerne, og så rækker de jo lige pludselig langt.


Vi regner med at holde en drenge- og pigecamp i januar og februar måned, der strækker sig over tre dag, hvor de unge skal have det sjovt og udfordre egene evner, men også hvor der skal være fokus på dilemmaer, som de unge agerer i til hverdag

Lisbeth Vejlby, afdelingsleder hos Klub Perronen


- Med den her donation har vi muligheden for at tage nogle af de unge mennesker, der har svært ved at finde ind i foreningerne og give dem nogle fællesskaber, oplevelser og noget social læring, der måske på sigt kan dæmme op for de problematikker, som vi lige nu  oplever på Niels Due Jensens Plads, siger Michael Jensen.

Annonce

Giver den gas

Afdelingsleder Lisbeth Vejlby er meget taknemmelig for den flotte pengegave, som elværksforeningen har givet.

- Det er rigtig dejligt, at foreningen vil være med til at understøtte de unge i Bjerringbro, siger hun, der som sagt er gået i gang med at planlægge, hvad pengene helt præcist skal bruges til.

Faktisk har et hold 9. klasses-elever allerede været på kanotur på Gudenåen, mens en stor gruppe børn og unge har været på tur til Djurs Sommerland - med en meget beskeden egenbetaling.

- Vi regner med at holde en tre dages camp for drenge og en for piger i januar eller februar, hvor de unge skal have det sjovt og udfordre egne evner, men også hvor der er fokus på dilemmaer, som de unge agerer i til hverdag, forklarer Lisbeth Vejlby.

Deltagerne vil blive udpeget i samarbejde med skolen, så det er de unge, der trænger mest til at komme i fokus, der får tilbuddet.

- Derudover har vi snakket om en go-cart tur. Vi har jo nogle unge i bybilledet, der godt kan lide fart. Derfor tænker vi, at vi måske kan bløde lidt op for det ved at tilbyde dem at komme ud på en bane, hvor de gerne må give den gas, siger Lisbeth Vejlby.

Klub Perronen har ligesom så meget andet været lukket ned i forbindelse med corona, men i juni er klubben kommet godt i gang igen, og 55 ugen deltog i den seneste klubaften.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Daglig leder rejser fra Energimuseet for at prøve noget nyt

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Så fløj den sidste fugl fra reden

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Skimmelsvamp truer: Sahl Præstegård skal rives ned

Bjerringbro Avis

Dansk BMX-rytter kører sig i OL-semifinale

Bjerringbro Avis

Leg jer til større badesikkerhed

Bjerringbro Avis

Ny genbrugsplads er klar til at åbne

Bjerringbro Avis

Så kom der altangitter på lejlighederne

Bjerringbro Avis

Næsten halvdelen af regionens borgere er færdigvaccinerede mod corona-virus

Bjerringbro Avis

Bålhytte og shelters på vej: 30 år gamle lærketræer bliver til bålhytte i Æbleskoven

Bjerringbro Avis

De mødte selv hinanden på dansegulvet: Kendt dansekro får nye forpagtere

Bjerringbro Avis

Nye kort: Sådan finder du vej langs Gudenå - hele vejen

Bjerringbro Avis

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home i Bjerringbro støtter lokal medmenneskelighed med ny pris

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Tid til at tøffe

Bjerringbro Avis

Ta' på vandring i Kompedal og hør om militærnægtere, flygtninge og tyske soldater

Bjerringbro Avis

Tange-par fejrer diamantbryllup

Bjerringbro Avis

Stor interesse for bæredygtigt byggeri: Nye rækkehuse på Hindbærkrattet er alle lejet ud

Bjerringbro Avis

Ny petanquehal skal helst være grøn

Bjerringbro Avis

Overskud på næsten 20.000 kroner: Dagplejeres lokale Stafet for Livet kostede en tånegl

Bjerringbro Avis

Pensionisterne står parat: Oasen klar til genåbning

Bjerringbro Avis

Status på Busbjerg efter sidste forestilling: Ingen buksevand til instruktøren i år

Bjerringbro Avis

Annemette Tange Callesen går i sin mors fodspor på mere end en måde

Bjerringbro Avis

Indbrudstyv fandt en bilnøgle og kørte afsted: Politiet efterlyser hvid Audi

Bjerringbro Avis

Farvel til "Småt brændbart" og "Deponi"

Annonce