Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal gardinmand træder ud af Botex-kæde

René Kaspersen, der før drev Botex i Viborg og tidligere også i Bjerringbro er trådt ud af kæden og er nu klar med nyt koncept: Gardinhuset. Her er sammen med gardinkonsulent Tabita Balle. Foto: Morten Pedersen
René Kaspersens forretning, der ligger på Spidstoftvej i Viborg, hedder nu Gardinhuset.

Bjerring/Viborg: Det kan godt være, at Bjerringbro mistede sin gardinforretning i gadebilledet i 2015, da René Kaspersen, der drev det daværende Botex - først i gågaden og siden på Nørregade, købte Botex-forretningen i Viborg og efterfølgende lagde de to forretninger sammen, men René Kaspersen lægger ikke skjul på, at hans hjerte stadig banker for Bjerringbro.

- Vi er glade for vores beliggenhed på Spidstoftvej i Viborg, men der er ingen tvivl om, at nogle af vores bedste og mest loyale kunder stadig er fra Bjerringbro, siger indehaveren, der selv bor i Bjerring, hvor forretningen har både lager og værksted.

Det er også her, at montørerne møder ind, og skulle en lokal kunde mangle et eller andet til et gardin, der er købt i Viborg-butikken, så er der mulighed for at hente det på lageret i Bjerring.

Indtil for nylig var Rene Kaspersens butik en del af Botex-kæden, men den 1. januar trådte han ud af kæden, og butikken hedder nu Gardinhuset.

- Beslutningen blev taget sidste år. Kort fortalt handler det bare om, at hvis man ikke er enig med kæden i den vej, man kører, så skal man beslutte, om man vil klappe i eller forlade bageriet - og det blev det sidste, siger René Kaspersen, der nu blot skal arbejde på at lade sine kunder vide, at han stadig er her - og at udover navnet er alt ved det gamle.

- Jeg har været en del af Botex-kæden i alle de 25 år, jeg har arbejdet med gardiner. Selv mine venner kalder mig for Botex, og vi oplever da også i forretningen, at kunder blot søger på Botex, når de vil have fat i mig, så det skal vi naturligvis være opmærksomme på, siger han med et smil.

Til maj udvides Gardinhuset til dobbelt størrelse. Foto: Morten Pedersen

Til april er det to år siden at René Kaspersen flyttede Viborg-forretningen fra en central placering i byens gågade og ud på Spidstoftvej, men lige siden er forretningen vækstet - så der nu er seks ansatte med fem biler, der kører ude hver dag.

Annonce

Blive blæst bagover

- Placeringen betyder, at vi får langt flere kunder, der kommer ind i butikken for at se på gardiner. Det er alligevel ikke strøgkunder, der kigger på gardiner. Før kontaktede kunderne os bare via mail eller telefon, og så kørte vi ud. I dag har vi mange, der kommer ind, netop fordi vi har gode parkeringsmuligheder og en stor fin udstilling, siger gardinkonsulent Tabita Balle, der kun kan komme i tanke om enkelt udfordring - og det er pladsen.


Jeg har været en del af Botex-kæden i alle de 25 år, jeg har arbejdet med gardiner. Selv mine venner kalder mig for Botex

René Kaspersen, indehaver af Gardinhuset


Men det har man nu også fundet en løsning på.

- Frisøren inde ved siden af har opsagt sit lejemål. Derfor udvider vi Gardinhuset, så vi kommer til at ligge i hele stueetagen, fortæller René Kaspersen, der har en ambition om, at butikken skal være det flotteste og sejeste gardinhus i hele landet.

- Vi får dobbelt så meget plads, og meningen, er at man skal blive blæst bag over, når man træder ind hos os. Vi får eksempelvis et showroom bare med markiser, siger Tabita Balle.

Nøglen til lejemålet overdrages den 15. marts, og René Kaspersen regner med, at den udvidede butik er klar i løbet af maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce