Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal konditor udvikler kager til bagerkæde

Anette Drengsgaard er chocolatier og konditor hos Bergs Bageri. Nu skal hun sammen med to andre udvikle nye kager til bagerkæden KonditorBager. Arkivfoto: Morten Dueholm
Anette Drengsgaard er chocolatier og konditor hos Bergs Bageri. Nu er hun udvalgt til at udvikle nye kager til bagerkæden KonditorBager.

Bjerringbro: Danskernes  kagetrang og ønske om en endnu højere kvalitet har taget betydeligt til i coronatiden. Det mærker den landsdækkende bagerkæde KonditorBager, hvor salget af fine konditorkager som forårslagkager og jordbærtærter, er steget med 28 procent i årets første fem måneder i forhold til samme periode sidste år.

Den øgede efterspørgsel hænger ifølge KonditorBager også sammen med, at der er flere og flere kunder, som vælger at handle lokalt.

- Med mere tid på hænderne har folk skruet op for hyggen og kvalitetstiden i hjemmet. Flere har valgt at benytte deres lokale, selvstændige bager, og gennem længere tid har kagesalget været for opadgående. Det nye er, at konditorkagerne udgør en markant stigende del af salget i langt de fleste af vores butikker, fortæller direktør for KonditorBager, Morten Lapholm i en pressemeddelelse.

Annonce

For at bakke op om den øgede efterspørgsel på finere kager har KonditorBager sat et nyt koncept i søen, som kan inspirere kædens bagere. Og her får konditor hos Bergs Bageri i Bjerringbro, Anette Drengsgaard en ledende rolle.

Sammen med to andre konditorer skal hun stå for udviklingen af nye kager til kædens medlemmer.

Øget respekt fra kunderne

-  Vi udvikler kagerne med udgangspunkt i råvarer, der er i sæson, og smagsnuancer, der passer til årstiden. De enkelte bagerier vælger selv, om de vil have dem med i deres sortiment, men indtil videre er tiltaget blevet godt modtaget. Det er vigtigt, at vi lytter til og orienterer os i forhold til efterspørgslen, og de fleste er glade for at få inspirationen, siger Anette Drengsgaard.

Udover at mange har haft mere tid mellem hænderne og valgt at opgradere på kvaliteten, skyldes den markante stigning i salget af konditorkager også en ændring i kundernes tilgang til kager.


Vi udvikler kagerne med udgangspunkt i råvarer, der er i sæson, og smagsnuancer, der passer til årstiden.

Anette Drengsgaard, konditor hos Bergs Bageri


-  Hvis vi går ti år tilbage, havde vi nærmest ingen konditorkager - folk ville have træstammer og kajkager og det, de i forvejen kendte. I dag er kunderne blevet meget mere nysgerrige og flere er friske på at prøve noget spændende, som de ikke har prøvet før. Fra tid til anden kommer folk med feedback på en kage, og vi oplever faktisk, at der er kommet en større forståelse for og respekt omkring vores håndværk, siger Anette Drengsgaard.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Daglig leder rejser fra Energimuseet for at prøve noget nyt

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Så fløj den sidste fugl fra reden

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Skimmelsvamp truer: Sahl Præstegård skal rives ned

Bjerringbro Avis

Dansk BMX-rytter kører sig i OL-semifinale

Bjerringbro Avis

Leg jer til større badesikkerhed

Bjerringbro Avis

Ny genbrugsplads er klar til at åbne

Bjerringbro Avis

Så kom der altangitter på lejlighederne

Bjerringbro Avis

Næsten halvdelen af regionens borgere er færdigvaccinerede mod corona-virus

Bjerringbro Avis

Bålhytte og shelters på vej: 30 år gamle lærketræer bliver til bålhytte i Æbleskoven

Bjerringbro Avis

De mødte selv hinanden på dansegulvet: Kendt dansekro får nye forpagtere

Bjerringbro Avis

Nye kort: Sådan finder du vej langs Gudenå - hele vejen

Bjerringbro Avis

Hyld én, der hjalp dig godt hjem: Home i Bjerringbro støtter lokal medmenneskelighed med ny pris

Bjerringbro Avis

Strøtanker & Guldkorn: Tid til at tøffe

Bjerringbro Avis

Ta' på vandring i Kompedal og hør om militærnægtere, flygtninge og tyske soldater

Bjerringbro Avis

Tange-par fejrer diamantbryllup

Bjerringbro Avis

Stor interesse for bæredygtigt byggeri: Nye rækkehuse på Hindbærkrattet er alle lejet ud

Bjerringbro Avis

Ny petanquehal skal helst være grøn

Bjerringbro Avis

Overskud på næsten 20.000 kroner: Dagplejeres lokale Stafet for Livet kostede en tånegl

Bjerringbro Avis

Pensionisterne står parat: Oasen klar til genåbning

Bjerringbro Avis

Status på Busbjerg efter sidste forestilling: Ingen buksevand til instruktøren i år

Bjerringbro Avis

Annemette Tange Callesen går i sin mors fodspor på mere end en måde

Bjerringbro Avis

Indbrudstyv fandt en bilnøgle og kørte afsted: Politiet efterlyser hvid Audi

Bjerringbro Avis

Farvel til "Småt brændbart" og "Deponi"

Annonce