Annonce
Bjerringbro Avis

Lokal optiker giver en hjælpende hånd: Køber 300 lodder i lotteri

Morten Thrane, til højre i billedet, fik besøg af Søren Wolff fra BFH fredag formiddag, efter han besluttede sig for at købe 300 lodder i Bjerringbro Chancen. Foto: Christine Krüger Hansen
Morten Thrane, der er indehaver af Thiele Optik i Bjerringbro, hjælper den lokale håndboldklub og køber 300 lodder i lotteri.

Bjerringbro: Fredag var der andet på Morten Thranes disk i Thiele-butikken end bare briller. En stor stabel lodder til Bjerringbro Chancen var ankommet sammen med Søren Wolff, der har med sponsorsalg hos håndboldklubben Bjerringbro FH at gøre.

Denne dag havde han på klubbens vegne skudt papegøjen, for dagen før havde de to brødre, Ulrik og Morten Thrane fået den idé, at de gerne ville give en ekstra hånd til den lokale håndboldklub.

- Ulrik sendte mig en sms og spurgte, om ikke jeg synes, vi skulle købe de resterende lodder i håndboldklubbens store årlige lotteri - Bjerringbro Chancen, fortæller Morten Thrane, der til trods for at han selv kalder det en lidt skør tanke, straks sagde ja.

Annonce

Derfor mødte Søren Wolff op i butikken fredag formiddag med de resterende 300 lodder.

- Det er en stor hjælp for håndboldklubben, for selvom både medlemmer og frivillige har ydet en kæmpe indsat, var jeg begyndt at spekulere over, hvordan vi skulle få solgt de sidste lodder, fortæller Søren Wolff, der med salget af 300 lodder til Thiele kun har få lodder tilbage at komme af med.

Håndboldklubben har i år fået trykt lige så mange lodder som sædvanlig, og der er også normalt en 7-800 lodder til overs, der skal sælges på dagen, hvor Bjerringbro Chancen udtrækkes.


Det er en stor hjælp for håndboldklubben, for selvom både medlemmer og frivillige har ydet en kæmpe indsat, var jeg begyndt at spekulere over, hvordan vi skulle få solgt de sidste lodder

Søren Wolff, ansvarlig for sponsorsalg hos Bjerringbro FH


- Det plejer jo at foregå i forbindelse med familie- og handelsmessen i Bjerringbro Idræts- & kulturcenter, men den er aflyst på grund af corona, og derfor var jeg da ved at blive bekymret, siger en lettet Søren Wolff.

Bjerringbro Chancen er vigtig i forhold til håndboldklubbens økonomi og forretningsfører hos BFH, Henrik Bangshøi, fortæller, at der normalt er et overskud på lotteriet på godt 130.000 kroner.

-  Derfor er det ikke uvæsentligt for klubben, at alle lodder sælges, og vi også enormt taknemmelige for den opbakning vi får fra områdets forretninger og butikker, der støtter med gevinster til lotteriet, siger han.

Giver dem væk

For Morten Thrane handler det først og fremmest om at kunne hjælpe det lokale foreningsliv i en svær tid.

- Det er vigtigt at støtte lokalt især i en tid, hvor man jo netop hører, at klubber og foreninger landet over har mistet 90.000 medlemmer, siger Morten Thrane og smiler.

Hans plan med de 300 lodder er allerede klar.

- Vi vil give kunder, der handler hos os, et lod med for hver 1000 kroner, de køber for. Vi vil gerne have lodderne ud at vandre og har ingen intentioner om at beholde lodderne selv, siger han.

Selve lodtrækningen, hvor hovedgevinsten er en Toyota Aygo, finder sted den 18. april - men i år kommer det til at foregå på en lidt anden måde.

- I år bliver udtrækningen livestreamet, og så kan folk følge med via nettet, og hvis de er så heldige at vinde, kan de tage et billede af deres lod med vindernummer og sende til os, så vi kan verificere, at de har vundet, fortæller Søren Wolff, der også sørger for, at der kommer lister op med vindernumre i byens butikker mandag morgen.

Der er i alt 6000 lodder i lotteriet med 180 gevinster til en samlet værdi af 229.972 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Krydsordsvindere

Bjerringbro Avis

Erik Holmris Hansen er død

Annonce