Annonce
Bjerringbro Avis

Lokale politikere drømmer om ny central skole

egeskovskolen
Der er mange muligheder og stadig lang tid til før, der kommer nogen politisk beslutning om, hvad der skal ske på skoleområdet i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Selv om Niels Jørgen Ottesen, der er lokal byrådsmedlem for Venstre ikke vil blande sig i debatten om skolesammenlægningen, og han også pointerer, at sagen endnu ikke er blevet behandlet politisk, så har han dog stadig den holdning, og det ønske, at man på sigt får bygget en ny skole, der kan afløse både Bøgeskovskolen og Egeskovskolen.

- Jeg synes det ville være en god idé med en skole, der ligger mere centralt placeret, og jeg tænker, at der er god plads fra Oasen og ned mod åen. Jeg kender ejeren af tre af de bygninger, der står på det område, og han er i hvert fald villig til at sælge, siger Niels Jørgen Ottesen, der synes, man burde overvejer den løsning.

Han har tidligere nævnt bygningerne på Martin Bachs Vej hvor Holmris B8 har holdt til, som en mulighed. Derudover synes han også, at grunden, hvor Egeskovskolen ligger nu, kunne blive en god placering for et nyt boligkvarter.

Adspurgt om ikke det kunne være betænkeligt for huspriserne og bosætning, hvis skolen kom til at ligge på sydsiden af åen, siger han:

- Jeg har da selv tænkt tanken, og det er da også derfor jeg mener, at var der penge til det, skulle der bygges en ny skole i midten af byen.

Han er godt klar over, at der er mange følelser på spil og har da også selv fået en del henvendelser vedrørende sammenlægningen af skoledistriktet.


Jeg synes det ville være en god idé med en skole, der ligger mere centralt placeret, og jeg tænker, at der er god plads fra Oasen og ned mod åen.

Niels Jørgen Ottesen, byrådsmedlem for venstre


- Jeg må dog sige, at jeg er imponeret over, at de to skolebestyrelser er kommet så langt med arbejdet og er blevet enige om, at skoledistriktet skal lægges sammen, for det er absolut ikke nogen let sag, siger han.

Annonce

Sort/hvidt

At det ikke er nemt medgiver også Martin Sanderhoff, byrådspolitiker og valgt ind for Socialdemokratiet.

Han har selv siddet med til en hel del af de holdte møder omkring skolefusionen, og er endnu ikke helt blevet klog på, hvorfor det er, man ønsker at sammenlægge skolerne.

- Jeg er selv ret spændt på, hvad der bliver præsenteret på mødet den 2. november, for der har lydt en del kritik om, at skolefusionen har foregået i et lukket kredsløb, så jeg synes det er fint, at der er aktivitet omkring processen, og at nogen tager et ansvar og stiller sig i opposition til, hvad der sker, siger han om gruppen, der starter en underskriftsindsamling mod skolesammenlægningen.

Til spørgsmålet om hvilke konsekvenser det kan have, hvis eksempelvis Egeskovskolen bliver lukket siger han:

- Gruppen forudsætter, at der kommer noget, der er mindre attraktivt. Det kunne jo godt blive noget, der er bedre. Jeg forstår dog godt, at de bruger en lidt sort/hvid retorik - for det kan blive nødvendigt at råbe højt i denne forbindelse, siger Martin Sanderhoff (S).

Formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen (S) har gentagne gange pointeret, at det er nødvendigt med en skolefusion på grund af det faldende børnetal. Hans personlige holdning er, at en ny skole i Bjerringbro kan bygges ved Bøgeskovskolen.

- Området er i forvejen en form for uddannelsesområde med Bjerringbro Gymnasium og Naturvidenskabernes Hus, så der vil en ny skole passe fint ind, siger han.

Annonce

100 millioner kroner

Denne holdning støtter Niels Dueholm (S) også op om, og kalder det scenarie for et minicampus. Han mener dog også, at der er andre muligheder.

- Først og fremmest vil jeg sige, at beslutningen om, hvor skolen skal ligge,  stadig ligger langt ude i fremtiden. Men jeg mener også, at der er flere modeller i spil. Vi kan bygge en helt ny skole et centralt sted, som man gør i Houlkær og i Stoholm. Det koster 100 millioner kroner. Man kan også beholde indskoling og specialklasser på Egeskovskolen og have overbygningen på Bøgeskov, men helt personligt synes jeg, at det er en spændende tanke at frigive området hvor Egeskovskolen ligger til boligbyggeri, siger Niels Dueholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Pølsevognen fylder 100 år

Bjerringbro Avis

Nyholm-skulptur på plads

Bjerringbro Avis

Sønderbro i stjerneskær

Annonce