Annonce
Bjerringbro Avis

Måske er der nødhjælp på vej: Alle kommunens forsamlingshuse får et fast tilskud

Alle forsamlingshuse i Viborg Kommune får et fast tilskud på 18.000 kroner. På billedet ses Hammershøj Forsamlingshus. Foto: Jakob Thorup Thomsen
Landdistriktsudvalget vil give alle forsamlingshuse 18.000 kroner i fast tilskud, men måske er der også en særlig nødhjælpspulje på vej til forsamlingshuse, der har det svært.
Annonce

Viborgegnen: Rundt om i Viborg Kommune ligger der ikke færre end 65 forsamlingshuse. Hvert hus får også i det kommende år et fast tilskud fra kommunen på 18.000 kroner - dermed fortsætter byrådets landdistriktsudvalg en tilskudsordning fra de seneste år.

Ved at give alle forsamlingshuse et fast tilskud bruger landdistriktsudvalget de fleste af de penge, som udvalget har til forsamlingshusene. Udvalget råder over  en pulje til forsamlingshuse på 1.371.000 kroner, og et årligt tilskud til forsamlingshusene koster 1.170.000 kroner. Tilbage er 201.000 kroner, som placeres i en central pulje. Det er tanken, at de enkelte forsamlingshuse kan søge om støtte fra denne pulje. Udvalget har besluttet, at man vil prioritere at støtte indvendige vedligeholdelses- og renoveringsopgaver samt energiinvesteringer, der øger bæredygtighed og kan forbedre det enkelte forsamlingshus' driftsøkonomi.

Det kan dog godt tænkes, at der er mere hjælp på vej til forsamlingshusene. Landdistriktsudvalget vil på sit næste møde diskutere, hvordan  de resterende penge, som udvalget har på sit budget, skal bruges. I den forbindelse vil man overveje at afsætte penge til en særlig nødhjælp i forbindelse med corona-nedlukningen.

Annonce

Nedlukningen er hård

- Vi vil drøfte, om vi skal lave en pulje til særligt hårdt ramte forsamlingshuse. Vi vil tage en diskussion om, hvordan vi bedst kan hjælpe lokalsamfundene, og i den sammenhæng indgår også de analyser, vi har fået lavet af situationen i de enkelte landsbyer og mindre byer, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

-  Der er ingen tvivl om, at corona-nedlukningen er hård ved forsamlingshusenes økonomi. Når nedlukningen hele tiden bliver forlænget, så giver det jo et nyt billede af forsamlingshusenes situation. Nogle af husene bliver uden tvivl rigtig meget presset af den lange nedlukning, tilføjer hun.Nogle af husene bliver uden tvivl rigtig meget presset af den lange nedlukning.

Mette Nielsen, formand for landdistriktsudvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Grønne sunde spirer er sagen

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

25 år på Grundfos

Bjerringbro Avis

Provsten får ridderkorset

Annonce