Annonce
Bjerringbro Avis

Mød din nabo fra Østeuropa

Mihaela Dragoianu fra Superbrugsen i Bjerringbro blev i december 2018 kåret som Danmarks sødeste kassedame. Arkvifoto: Morten Pedersen
Kirken vil styrke relationerne mellem danskere og østeuropæere.
Annonce

Bjerringbro: Mød din østeuropæiske nabo. Sådan lyder invitationen, når der torsdag 24. oktober er inspirationsaften i Bjerringbro Kirkecenter. Ideen med mødet er at undersøge, hvordan folkekirken, foreninger og arbejdspladser i fællesskab kan være med til at styrke relationerne mellem danskere og østeuropæere.

Der er oplæg ved provst Bjarne Markussen, sogne- og stiftspræst Peter Fischer-Nielsen, landmand og menighedsrådsformand Pia Volsgaard, fritidsvejleder Martin Malthesen Elgaard og tværkulturel medarbejder Poul Martin Nielsen.

Personer med østeuropæisk baggrund blive interviewet i løbet aftenen, blandt andet Mihaela Dragoianu, der har rumænske rødder og arbejder i SuperBrugsen i Bjerringbro, og som i 2018 af Coops magasin Samvirke blev blevet kåret som årets bedste kassedame.

Det er stiftsudvalget for økumeni, mission og religionsmøde i Viborg Stift, der står bag inspirationsaftenen, og stiftspræst Peter Fischer-Nielsen håber, at mødet er kan føre til konkrete initiativer, hvor man i samarbejde styrker kontakten og fællesskabet mellem danskere og østeuropæere.

- Mange østeuropæere er kommet til Danmark for at studere eller for at arbejde inden for brancher som foreksempel bygge og anlæg, landbrug og rengøring. Deres primære fokus har været at sikre en indtjening og ikke i så høj grad at integrere sig i lokalbefolkningen, siger han i en pressemeddelelse.

- Men i disse år er der stadig flere østeuropæere, der begynder at etablere sig mere permanent i Danmark, og som derfor også har behov for at integrere sig bedre i det lokale samfund, tilføjer Peter Fischer-Nielsen, som også er sognepræst i Højbjerg & Elsborg.

I integrationsdebatten er der ikke så meget fokus på de østeuropæiske indvandrere, men der er i alt cirka 90.000 østeuropæiske arbejdere i Danmark, og det er en tredobling siden 2008. I Viborg Østre Provsti er de tre største indvandrergrupper fra Østeuropa, nemlig Rumænien, Polen og Ukraine. Og den femtestørste indvandrergruppe lige efter de syriske flygtninge er litauere.

Alle er velkomne til mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce