Annonce
Bjerringbro Avis

Mad- og kunstmarked er et godt krydderi

Marianne Gerning (th) er med til at arrangere mad- og kunstmarkedet, og hun havde så travlt i sin bod med brød og marmelade, at søsteren Helle Brogens fra Hammel var hidkaldt som hjælper. Foto: Hanne Bliksted
Søren Pape opfordrede folk til af tage pungen op af lommen ved markedets tre års fødselsdag.
Annonce

Bjerringbro: Frisk frugt, farverige butterflies, flotte blomster og meget andet var der at vælge mellem, da Bjerringbro Mad- og Kunstmarked lørdag fejrede sin tre års fødselsdag. Og mange mennesker var mødt op til åbningen.

- Det er ikke nok kun at kigge på. I må tage pungen op og købe noget, lød opfordringen fra tidligere justitsminister Søren Pape, da han åbnede mad- og kunstmarkedet på Banegårdspladsen.

Han glædede sig over, at en gruppe mennesker for tre år siden tog initiativ til markedet, som har vokset sig større og større helt som en anden tre-årig.

- Sådan et marked er et godt krydderi for en by, hvis man vil bo og leve der. Det er ikke nok at bo, man skal også leve. Husk at sige tak til de mennesker, som tager en chance og som her laver et marked. Ingenting kommer af sig selv, og det nemmeste er at lade være, lød det fra Søren Pape med ønsket om at markedet vil fortsætte i mange år.

Og så gik det løs med kaffe og kage, som i anledning af markedets tre års fødseldag var gratis. Dog skulle man tage sig i agt for hvepsene, for de var talstærkt til stede på en dag, hvor solen efter flere dages regn og rusk gjorde sit til, at det blev en dejlig sensommerdag.

Sådan et marked er et godt krydderi for en by, hvis man vil bo og leve der. Det er ikke nok at bo, man skal også leve.

Søren Pape, tidl. justitsminister

Annonce

God handelsby

Til et marked hører også musik, og Birger Saugmann fra Bjerringbro sang og spillede guitar, og folk nynnede med på både Kim Larsens 'Joanna' og 'Livstræet'.

Lidt derfra nød tre Ulstrup-borgere både kaffen og solen.

- Vi plejer at komme her, og vi går ikke tomhændede herfra, sagde Lene Klausen, som fulgtes med Birthe og Jens Henrik Madsen.

De bruger alle Bjerringbro som handelsby og nyder både gågaden til hverdag og markedsdagene.

- Og det er rart at høre en politiker, som kan fatte sig i korthed og alligevel sige noget godt, lød bedømmelsen af Søren Papes tale fra Jens Henrik Madsen.

Annonce

Hæklerier

Hanne Larsen, som driver firmaet Emanladesign var kommet helt fra Fåborg på Sydfyn med sine hæklede nisser og andre figurer, som fik mange beundrende blikke. Mange blev dog skuffede, da de hørte, at hun kun sælger opskrifter på figurerne.

- Øv, det kan du ikke være bekendt, lød det skuffet fra en dame, som havde forelsket sig i en nissemus men på grund af gigt ikke selv kan hækle.

Hjemmegjort var også bælter og butterflies og de andre lædervarer i Kim Kofoeds bod. Og de farvestrålende butterflies var en klasse for sig, de er nemlig lavet af læder.

- Det er et dejligt marked, sagde Kim Kofoed, som bor i Sdr. Vinge og er en af de faste stadeholdere på markedet, som nu i tre år har trukket folk til den første lørdag i måneden dog undtaget januar og august.

Tidligere justitsminister Søren Pape åbnede markedet med en opfordring til ikke kun at kigge men også at købe noget med hjem.
Den gratis kaffe og kage var et populært indslag, selvom det var en hård kamp at holde hvepsene væk.
Kim Kofoed fra Sdr. Vinge laver selv de farvestrålende butterflies.
Birger Saugmann underholdt med sang og guitar.
Hanne Larsen var kommet helt fra Fåborg med sine hæklede nisser og andre figurer. Mange blev dog skuffede, da de hørte, at hun kun sælger opskrifter på figurerne.
Birthe Madsen (tv) og hendes mand Jens Henrik Madsen samt Lene Klausen bor i Ulstrup men handler ofte i Bjerringbro.
Rasmus på syv år og lillebror Anton, som fyldte tre år lørdag, fik sammen med far Dan Danielsen en smagsprøve på kryddermayoen.
Mad- og kunstmarked i Bjerringbro
Mad- og kunstmarked i Bjerringbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce