Annonce
Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Maibritt Røde Kors Bjerringbro
I løbet af næste uge sættes der tre røde bænke op, som skal sætte ekstra fokus på frivillighed hos Røde Kors.

Bjerringbro: Der er ekstra god mulighed for at sætte sig ned og eventuelt få sig en snak, når Røde Kors Bjerringbro i dagene 23., 24. og 25. september sætter tre bænke op i Bjerringbro og Rødkærsbro.

Bænkene er højrøde og dermed til at få øje på, og de tre bænke, der kommer til at stå ved Rema 1000 og Genbrugshuset i Bjerringbro samt ved Dagli'Brugsen i Rødkærsbro, skal være med til at sætte fokus på frivillighed.

- De er en form for samtalebænke, og de skal være med til at sætte fokus på det at være frivillig hos Røde Kors, siger Majbrit Kirkegaard, der er formand i den lokale Røde Kors-afdeling.

Annonce

Hun overtog posten, samt en næsten ny bestyrelse i februar måned, og siden har hun med stor ildhu kastet sig over arbejdet.

- Generelt mangler Røde Kors frivillige - ikke mindst til særlige aktiviteter - og vi kunne godt tænke os at få italesat, hvor meget der faktisk er at vinde ved at tilbyde sin hjælp, siger Majbrit Kirkegaard.

- Ud over at man hjælper andre mennesker, der har et reelt behov, så giver det at være frivillig også en helt særlig følele af fællesskab og og lykkefølelse, siger hun.

Den 3. oktober er der traditionen tro landsindsamling, men Majbrit Kirkegaard vil godt slå et slag for nogle af de mere regelmæssige aktiviteter, der kræver en frivillig indsats.

Sidder selv på bænken

- Vi har i særdeleshed brug for varme hænder, nogen der vi besøge ældre og ensomme mennesker og folk, der kan agere bisidder, sige hun.

Hun er ganske bevidst om, at rigtig mange mennesker først og fremmest forbinder Røde Kors med udlandstjeneste, samaritter og førstehjælpskurser, men hun vil gerne sætte fokus på de mange andre lokale tilbud, som Røde Kors også står bag.

- Der findes for eksempel mange mennesker, der har brug for hjælp, hvis de skal have ordnet noget, der foregår digitalt, eller har et møde med bank, kommune eller advokat og måske godt kunne bruge et sæt ekstra øjne og ører til at forstå det hele. Det er sådan noget, som vi også tilbyder hjælp til hos Røde Kors, siger Majbritt Kirkegaard.

Hun og resten af bestyrelsen arbejder derfor for at få et endnu tættere samarbejde med Viborg Kommune samt lokalområdet i et forsøg på at blive mere synlige.

-  I forhold til kommunens medarbejdere, så er de ofte i forvejen i kontakt med nogle af de borgere, som vi gerne vil hjælpe. Derfor må de gerne blive bedre til at pege dem i vores retning, det er det vi er her for, siger Majbrit Kirkegaard, der i forhold til lokalområdet håber, at endnu flere kan se sig selv som frivillig hos Røde Kors.

Og det er her, at bænkene kommer ind i billedet.

Ud over at man hjælper andre mennesker, der har et reelt behov, så giver det at være frivillig også en helt særlig følele af fællesskab og og lykkefølelse

Majbrit Kirkegaard, formand hos Røde Kors Bjerringbro/Rødkærsbro

- Bænkene skal styrke Røde Kors' synlighed, når der er noget vi gerne vil sætte ekstra fokus på. De skal ikke stå ude permanent, men vi tager dem frem, når vi har et særligt budskab, siger hun, der selv har planer om at sidde på bænkene i løbet af de tre dage, de står frem.

- Jeg håber rigtig meget, at der kommer nogen og sætter sig, som gerne vil snakke lidt med mig  om frivillighed, sige hun med et stort smil.

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Efter fem års kamp: Endelig søndagsåbent på genbrugsstationen

Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Godkendt sæsonstart af lokale bordtennisherrer

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Fra uddannelsescenter til erhvervscenter

Bjerringbro Avis

Borgermøde i Hjermind Skov: Aftentur med kritiske spørgsmål

Bjerringbro Avis

Jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Ølkassetyv taget på fersk gerning i brugsen: Pant-gevinst blev vekslet til en bøde

Bjerringbro Avis

Danmarksmesterskaberne udspillede sig i Tange Sø Golfklub: - Det handler altid om at vinde, men det er ikke det vigtigste

Bjerringbro Avis

Narkobilist stoppet lørdag eftermiddag: Føreren blev udsat for en mindre bøderegn

Bjerringbro Avis

Kan købe med rabat: Flere end 7500 medarbejdere ejer Grundfos-aktier

Bjerringbro Avis

Konogram om tiden

Bjerringbro Avis

Hvordan laver man blod-is og hvordan plukker man en gråand? Heldige elever fra Lilleåskolen fik Michelin-madtips med på vejen

Bjerringbro Avis

Politi bevogtede Stram Kurs-møde

Bjerringbro Avis

Singlefest i Ans: Danseskoene skal luftes

Bjerringbro Avis

Portrætkonkurrence: Ulstrup-piger modtog pris på Frederiksborg Slot

Bjerringbro Avis

To spændende foredrag på Nørgaards Højskole

Bjerringbro Avis

Nu er der mere plads, hylder på tværs og alt fra sushitilbehør til glutenfri varer: Karina glæder sig til at lukke kunderne ind

Bjerringbro Avis

Udstilling i Gudenåhuset: Motorcykel med kors på bagsædet

Bjerringbro Avis

Gamle strømpenge delt gavmildt ud

Bjerringbro Avis

Grønne Sammen handler også om naturen: Når ænderne plukkes med de bare børnenæver

Bjerringbro Avis

Majbrit har sat sig på den røde bænk

Bjerringbro Avis

Blommer og bekymringer

Bjerringbro Avis

Byforum slog et slag for mere liv ved og på åen

Bjerringbro Avis

Sådan får du bugt med havens dræbersnegle

Annonce