Annonce
Bjerringbro Avis

Malene tabte 15 kilo og fik lyst til at hjælpe andre

Malene Troldahl, til venstre i billedet, havde inviteret til cirkeltræning på Hjermind sportsplads lørdag formiddag. Det tilbud sagde Anna Marie Hald ja tak til. Foto. Christine Krüger Hansen
Malene Troldahl har altid haft en akavet holdning til sin krop. Men så tog hun skeen i den anden hånd og driver nu firmaet Kost og Træning med Troldahl.

Hjermind: Det var lidt køligt lørdag formiddag, da Malene Troldahl gjorde klar til at undervise i en frisk gang cirkeltræning på sportspladsen i Hjermind.

Stationerne var gjort klar med måtter samt en seddel - holdt fast med en tung ske, hvor der stod hvilken øvelse, der skulle klares hvert sted.

Det var første gang, at der var indbudt til træning - med fysisk fremmøde. Tidligere har Malene Troldahl holdt online træning, og hun var derfor også en anelse usikker på, hvor mange der ville komme. Men lidt i 11 dukkede Henrik Hansen og Anna Marie Hald op, og kort tid efter blev de først sendt ud på en lille løbetur på sportspladsen, inden Malene Troldahl gennemgik øvelserne.

- Det er ok, at der ikke kommer så mange første gang. De skal jo også lige vide, at det er her, siger Malene Troldahl, og smiler.

Hun arbejder i hjemmeplejen i Møldrup og har siden september 2020 drevet sin egen virksomhed,  Kost og Træning med Troldahl. Her hjælper hun andre til at tabe sig og blive mere aktive men først og fremmest blive glade for sig selv og deres krop, noget hun selv har lært på den hårde måde.

- Jeg har altid haft en akavet forhold til min krop. Som ung fik jeg en spiseforstyrrelse og kæmpede i nogle år med at komme af med den. Som 24-årig blev jeg gravid med min første datter og tog 25 kilo på. Jeg nåede aldrig at tabe dem, inden jeg to år senere fik min anden datter og igen havde rundet 90 kilo, fortæller Malene Troldahl, der nu er 39 år.

Hun kæmpede i lang tid med diverse slankekure, og efter to år kom hun ned på sin normalvægt på 65 kilo.

Annonce

Stress og depression

- Men det havde været en alt for hård kamp, og jeg endte med at få stress og en kraftig depression, fortæller Malene Troldahl, der fik medicin og igen begyndte at tage på.

I 2019 ramte hun samme vægt, som da hun var højgravid. Så begyndte hun at træne og ændrede sin livsstil fuldstændig. Hun tabte sig 15 kilo og fik samtidig lyst til at hjælpe andre.

Det var en lidt kølig og blæsende formiddag, men deltagerne fik hurtig varmen. Foto. Christine Krüger Hansen

- Man ser så mange slankekure i diverse blade og medier, men i bund og grund er der ikke andet, der hjælper end et fornuftigt forhold til mad. I følge mig er det vigtigt, at man ikke forbyder noget. For så bliver det først svært. Jeg går efter princippet "alt med måde", siger Malene Troldahl, der har klienter som har tabt alt fra tre til 17 kilo.

Træningen lørdag handlede dog ikke specifikt om at tabe sig men bare om at få sig bevæget.

Cirkeltræning Hjermind Malene Troldahl

Og de to der mødte op, fik også hurtig varmen, og Anna Marie Hald smed hurtigt den yderste trøje.


Som 24-årig blev jeg gravid med min første datter og tog 25 kilo på. Jeg nåede aldrig at tabe dem igen inden jeg to år senere fik min anden datter, og igen havde rundet 90 kilo

Malene Troldahl, Kost og Træning med Troldahl


Annonce

Fortsætter træning

- Jeg er typen, der generelt bevæger mig meget. Dyrker meget sport og fitness og træner også selv nogle hold, men lige nu kan man ikke gå til noget, og jeg får ikke presset mig selv helt så meget, når jeg bare træner hjemme, siger Anna Marie Hald, der havde set opslaget med cirkeltræning på facebook fem kvarter før, det startede.

Også Henrik Hansen savner at komme ud at træne.

- Jeg så det på facebook, og eftersom jeg bor i Hjermind, tænkte jeg, at det skulle jeg da prøve. Faktisk ville mine to børn og min bedre halvdel også have været med, hvis ikke de havde andre aftaler, fortæller han, inden han sammen med Anna Marie Hald bliver sendt ud på en opvarmende løbetur.

 Malene Troldahl har i mange år døjet med overvægt. I dag hjælper hun andre til at tabe sig og komme i form. Foto. Christine Krüger Hansen

At der ikke kom så mange første gang, tog Malene Troldahl roligt.

- Det skal have en chance, og mon ikke folk finder ud af at dukke op, måske når det bliver lidt varmere, siger hun, der altså fortsætter med at tilbyde cirkeltræning på sportspladsen i Hjermind lørdag i ulige uger og søndag i lige uger.

Malene Troldahl viser øvelserne frem for Anna Marie Hald og Henrik Hansen. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce