Annonce
Bjerringbro Avis

Mange små sejre i teknisk udvalg

Martin Sanderhoff fylder 50 år 11. oktober. Arkivfoto: Morten Stricker
Martin Sanderhoff (S) fylder 50 år og glæder sig over at være lokalområdets stemme i Viborg Byråd.
Annonce

Bjerringbro: Hvis man ser Martin Sanderhoff synge i sin bil, er det ret sikkert, at han synger med på et nummer med Elton John. Sanderhoff var kun 12-13 år, da han "opdagede" den engelske musiker i forbindelse med en fodboldkamp på tv og har siden været til mange koncerter med ham.

Siden 2010 har Martin Sanderhoff været ansat hos forsikringsselskabet Tryg, hvor han arbejder med landbrugsforsikringer, først med kontor i Viborg, og siden 1. september i Skejby. Med andre ord er der god tid til at høre musik og synge med på den godt en time lange biltur hver vej.

Martin Sanderhoff, som fredag 11. oktober fylder 50 år, voksede op i Ulstrup, efter gymnasiet læste han HD i regnskab og blev siden uddannet revisor. Men da det job var lidt for kedeligt, kom han hjem til sin far Viggo Pedersens ejendomsmæglerforretning i Ulstrup. I 2004 blev Sanderhoff selvstændig ejendomsmægler i Estate i Bjerringbro.

- Men da finanskrisen kom, var der ikke råd til at ansætte folk, og jeg skulle arbejde hver weekend. Det blev for hårdt med to mindre børn, så jeg solgte butikken og kom til Tryg, fortæller han.

- Som politiker er jeg stolt af at være lokalområdets stemme i teknisk udvalg. Der er mange små sejre i teknisk udvalg, blandt andet udformning af Tusindfrydsengen i Bjerringbro og den kommende bro over Borrevej ved Gullev.

Martin Sanderhoff, byrådsmedlem (S).

Annonce

Lokalområdets stemme

Martin Sanderhoff har siddet i Viborg Byråd siden 2012, først som suppleant for Henriette Mikkelsen, og i 2013 og 2017 han blev valgt direkte til byrådet.

I denne periode er han medlem af teknisk udvalg og er i øjeblikket konstitueret formand for Landdistrikstudvalget.

- Som politiker er jeg stolt af at være lokalområdets stemme i teknisk udvalg. Der er mange små sejre i teknisk udvalg, blandt andet udformning af Tusindfrydsengen i Bjerringbro og den kommende bro over Borrevej ved Gullev, siger han.

Allerede i gymnasietiden var han interesseret i politik med Poul Schlüter og Det konservative Folkeparti som favorit. Men Sanderhoff fik øjnene op for Socialdemokratiet, da Poul Nyrup Rasmussen blev partiets næstformand, og da Nyrup tabte statsministerposten til Anders Fogh Rasmussen i 2001, meldte Sanderhoff sig ind i Socialdemokratiet.

At der gik forholdsvis lang tid, før han engagerede sig i politik, skyldtes hans job som som selvstændig.

- Jeg kan ikke holde min mund, og som selvstændig skal man passe på med at være for markant, så jeg ventede, siger han.

Annonce

New York

Sporten har altid fyldt meget i Martin Sanderhoffs liv. Som ung var Danmarks yngste A-rytter og drømte om at blive professionel cykelrytter.

- Men jeg var ikke god nok, og jeg havde ikke lyst til at dope mig, så jeg stoppede i 1990 efter at have kørt som A-rytter hos Team Hobro i tre år, fortæller han.

Siden gennemførte han tre gange ironman, men en frossen skulder satte en stopper for svømningen. De seneste år har han løbet meget, for det kan passes ind i en travl dag med job og politik. Fødselsdagsgaven til sig selv er et startnummer til New York Maraton i november, og det bliver hans maraton nummer ni.

Resten af familien, hustruen Vibeke, som er controller hos Grundfos, og børnene Josefine på 18 og Jonas på 16 år følger løbet på afstand. Hvis han skulle ønske sig en ting mere, kunne det være en biograftur med Vibeke, hvor de skal se filmen "Rocketman", som fortæller om Elton Johns liv. Filmen kom tidligere i år, men de har endnu ikke haft tid til at se den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Bjerringbro Avis

Dueholm: Hvor er forældrene

Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Slut med fredsvalg

Annonce