Annonce
Bjerringbro Avis

Mangel på frivillige: Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro er lukket

Mikline Roman Jensen ærgrer sig over ikke at kunne finde frivillige til hjælpearbejde
Annonce
Mikline Roman Jensen Ungdommens Røde Kors Bjerringbro

Bjerringbro: Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro er lukket, men afdelingen er dog ikke mere lukket end, at det den kan åbne igen, hvis et par ildsjæle træder til.

Sådan lyder det fra Mikline Dyveke Roman Jensen, som i fem år har været formand for Ungdommens Røde Kors i Bjerringbro og har blandt andet organiseret lektiehjælp for byens flersprogede børnefamilier. Men da det har været svært at finde nye frivillige kræfter, er afdelingen nu lukket.

- Det er så ærgerligt, for hvis nogle vil organisere lektiehjælpen, er der et stort behov i Bjerringbro, siger hun, som ikke længere har tid, fordi hun foruden at læse en kandidat i uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet også arbejder som forskningsassistent og har job i en konsulentvirksomhed.

Annonce

Et opråb

- Jeg håber, at mit opråb i avisen kan få nogle til at henvende sig, for der er mange - både danske børn og flygtningebørn, som har brug for og vil få stor gavn af lektiehjælp og mentorordninger. Det styrker børnenes trivsel og selvopfattelse, når de får hjælp af unge frivillige, og det hjælper børnefamilierne med integration i lokalsamfundet og skaber værdifulde kulturmøder. Og det giver også en god erfaring for unge at være mentorer, en erfaring som de kan bruge senere i livet. Men det kræver, at der melder sig nogle unge, som vil give lektiehjælp samt en tovholder, siger hun.

Annonce

Frivillighed gør en forskel

Mikline Dyveke Roman Jensen er halvt russisk med en dansk far og en mor, der kom til Danmark i 1990’erne efter en opvækst i det tidligere Sovjetunionen.

- Mine mine søskende og jeg deltog med vores mor til integrationsarrangementer hos Røde Kors her i Bjerringbro, og vi fik et fællesskab med børn og voksne med anden etnisk baggrund end dansk. Det betød meget for min selvforståelse som danskrussisk, og jeg mærkede, hvor stor en forskel frivillige kan gøre for at styrke integrationen. Og da jeg for fem år siden på gymnasiet hørte om det frivillige arbejde i Ungdommens Røde Kors, så jeg min mulighed for at hjælpe, fortæller hun.

- Vi kan alle gøre en forskel, hvis vi har et overskud. Lektiehjælpen er værdifuld, for selv om børnene lærer dansk i skolen, så er det svært for dem, når forældrene ikke kan hjælpe med lektier eller hvis de føler sig ekskluderet fra fællesskabet. Men der er også danske børn fra udsatte familier, som har brug for hjælp, siger hun.


Vi kan alle gøre en forskel, hvis vi har et overskud. Lektiehjælpen er værdifuld, for selv om børnene lærer dansk i skolen, så er det svært for dem, når forældrene ikke kan hjælpe med lektier eller hvis de føler sig ekskluderet fra fællesskabet. Men der er også danske børn fra udsatte familier, som har brug for hjælp.

Mikline Dyveke Roman Jensen


Annonce

Taknemmelighed

Mikline Roman Jensen glæder sig over de mange gode oplevelser, hun har haft i de fem år som formand, aktivitetsansvarlig og projektleder. Det ærgrer hende, at afdelingen nu er lukket. Hun har dog ikke helt opgivet, at Ungdommens Røde Kors kan bestå i Bjerringbro.

- Jeg håber stadig på, at det lykkes at få gang i Ungdommens Røde Kors igen. Hvis det ikke lykkes, er planen at holde en afslutningsfest i august, for at fremhæve det meget store arbejde, som de frivillige har gjort, siger Mikline Roman Jensen.

Hun kan kontaktes på mail: miklined@yahoo.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro Avis

Mange puttede varer i vognen

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum

Bjerringbro Avis

25 års jubilæum på Grundfos

Bjerringbro Avis

Nyt tag på Gerning Kirke

Bjerringbro Avis

Kuber pakkes ind som gaver

Bjerringbro Avis

Julehjælp til trængte familier

Annonce